Машаллах! „Под прикритие“ проговори на перфектен турски

Екшън на световно ниво и опасни емоции в новия сезон на „Под прикритие”

Мариан Вълев – Куката влиза в ролята и на сценарист

Още повече адреналин и заплетени сюжети зрителите ще видят в четвъртия сезон на „Под прикритие”. Любимите филмови герои  – Мартин, инспектор Попов, Джаро, Иво, Куката, както и новите попълнения – Явор Бахаров, Бойко Кръстанов и Йоана Темелкова – се срещнаха в ефира на БНТ1 със зрителите и феновете. Специално за лайфа от Германия пристигна и актьорът Мехмет Юлай, който играе ролята на турския наркотрафикант Фарук.

Мариан Вълев – Куката се изявява и като сценарист в новия сезон. Този жокер даде продуцентът и режисьор Димитър Митовски по време на 90-минутното предаване. Актьорът призна, че с най-голямо удоволствие е работил по развитието на образа на Джаро и инспектор Попов, но имал забрана да пише за себе си.

Екшън сцените, които ще видим още тази неделя, са на световно ниво, а операторите наблягат на детайлите. Екипът обещава повече драма, кръв и напрежение и  признава, че само за една сцена са използвали над 10 камери. В повечето случаи не е имало каскадьори или дубльори. Рискът бил на фокус при Михаил Билалов, чийто герой Джаро трябвало да скочи от движеща се кола.

Битката между добрите и лошите продължава, излизайки извън пределите на България. „Доволен съм, че най-накрая станах от дивана и се поразходих до Истанбул” – пошегува се Михаил Билалов. А Мехмет Юлай похвали българските актьори за отличния турски, на който се водят част от диалозите.

Ивайло Захариев повдигна завесата, че в четвъртия сезон една от интересните теми е каква ще  е ролята на героя му Мартин, след като вече не е под прикритие.

Добър синхрон се получил между утвърдените актьори и младите попълнения. Продуцентите казаха, че не са имали колебание да привлекат лица, познати от други сериали. Неочакваните превъплъщения и визии са търсен ефект, за да се изненада публиката.

Водещите на живото предаване Добрина Чешмеджиева и Георги Любенов срещнаха звездите с техните фенове на живо, в Студио 1 на БНТ. Стотици въпроси и предложения как да се развие сюжетът бяха отправени и във Фейсбук. Димитър Митовски обяви, че приема идеи от фенове и, ако види потенциал в тях, е готов да предложи място в сценарния екип на най-добрите.

Той разкри, в отговор на зрителски въпроси още, че програмният шеф на БНТ 1 Севда Шишманова  е автор на идеята за появата на Ния Туджарова. Севда Шишманова определи четвъртия сезон на сериала като презареждане и подсказа, че от него зависи  „Под прикритие” да има дълъг живот. Първоначално идеята в предложения преди три години проект е била, четвърти сезон да бъде последен, но поради изключителния успех на сериала в средата на трети сезон е взето решение сюжетът да бъде променен, за да може историята да има потенциал за по-дълго развитие.

„Ако в първи сезон зрителите видяха, че в ефир се появи качествено нова българска продукция, във втори заобичаха героите, то в трети разбраха, че не могат без тях. Както от зрителска, така и от  мениджърска гледна точка, това беше неизбежно решение, защото „Под прикритие” връща инвестицията в него през световните продажби. Никой продуцент не спира най-успешния си проект като рейтинг и финансова ефективност” – допълни още програмният шеф на БНТ1.

В ефира на БНТ  стана ясно, че четвърти сезон се посвещава на паметта на актьора Петър Попйорданов – Чочо .

Дългоочакваният четвърти сезон на „Под прикритие” стартира тази неделя  /19 януари/ от 20:45 часа само в ефира на БНТ1.

Сериалът се излъчва в още над 70 територии по света. Най-голямата сделка е реализирана за Латинска Америка, където клиент е SONY и филмът се  показва по техния канал AXN във всички страни от континента. В Индия и Пакистан също се излъчва по AXN.  А в Китай по филмовия канал на Китайската държавна телевизия CCTV6.

Новите държави, в които ще се излъчи „Под прикритие” са Израел, Русия,  Урайна, Казахстан, Македония, Никарагуа, Панама, Пакистан. Има заявен интерес и от канали в САЩ и Близкия Изток, като вече е подготвен трейлър и промоция на арабски.  Правата вече са откупени за територията на Турция от компанията TVR, но сериалът може да бъде сниман в местен формат, след приключване на излъчването на българския  оригинал.

Гледайте „Под прикритие” всяка неделя от 20:45 часа само по БНТ1!

Коментари (0)

Публикувано в на 17 януари 2014 г.