Мария Капон в ТВ+: Борисов е чистач, след него преходът свършва

За да може да поникне цвете, трябва да бъде заравнен теренът, някой да почисти

„Ревизия на прехода” направиха председателката на ЕНП Мария Капон и финансистът Кольо Парамов в студиото на „Свободна зона” по ТВ+.

Мария Капон бе категорична, че в момента в управлението цари „агресивна некомпетентност” и се правят опити да бъде погазен парламентаризмът. Управляващите се били отнесни с пренебрежение към вота на недоверие – нещо, което дори „Тройната коалиция” не си била позволявала.

Мария Капон доразви тезата си в студиото на „Свободна зона” по ТВ+ като каза, че, според нея, преходът ще приключи след управлението на Борисов.

„Бойко Борисов има важна историческа роля на чистач – изчистване от всичко, което направи преходът. За да може да поникне цвете, трябва да бъде заравнен теренът, някой да почисти”, обясни метафорично председателката на ЕНП.

Мнението, че се ражда нова политическа класа, от своя страна, защити Кольо Парамов. Той допълни, че подходът на премиера Бойко Борисов е тотално различен от този на предшествениците му.

Финанситът, обаче, обърна внимание на икономическата ситуация. По неговите думи кризата ще има своето отражение поне още две-три години в България.

„Ситуацията в нашата икономика е ситуация на обърната пирамида. 31% от заетото население произвежда, 61 % обслужва. Нямаме дори лоша стока, която да изложим на пазара, за да продадем и да получим някакви пари”, подчерта Парамов.

Що се отнася до кризата и отражението й върху ежедневието на хората, в „Свободна зонаКапон бе категорична, че населението тепърва ще усеща товара от кризата, а популизмът на управляващите трябвало да бъде прекратен.

„Няма да приема да живеея в страна, в която се дават 100 милиона за подслушване и 56 милиона за наука! Ще се боря срещу това”, категорична бе Капон е ефира на ТВ+.

Новият бюджет бил „бюджет на социалната задлъжнялост”. Въпреки това, обаче, всички се молели управлението да е успешно, защото ситуацията наистина била тежка.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 октомври 2010 г.