Мария Илиева наддава за картина от деца с умствена изостаналост

Певицата и Андрей Пантев вдъхват надежда на младежите

Мария Илиева спечели в наддаване на търг и се сдоби с картина в хотел „Анел” на 19 октомври. Търгът бе благотворителен, а картините – нарисувани от момчета и момичета от Дом за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Пантелеймон”, село Видраре.

Събитието е част от инициативата „Бъди мой приятел”, с която се цели все повече хора да се сприятелят с тези деца и да им дадат съвети и насоки в живота.

Патрон на търга-парти беше проф. Андрей Пантев, който насърчи децата и младежите с думите: „Не се притеснявайте за бъдещето, дори понякога да се чувствате самотни. Щом умеете да пеете, рисувате и танцувате, вие сте богати! Надарени сте от Бога и природата и имате нещо, което много други хора нямат. На добър час!”

Мария Илиева си хареса картина, на която принцеса пуска от ръцете си бял гълъб, а при избора й асистираше певицата Криста. Двете аплодираха и припяваха на музикалната група от дома, която вдигна настроението в залата със специално подготвена програма от песни и танци.

17-годишният Радой Тодоров емоционално благодари на директора на „Св. Пантелеймон” –  г-н Димитров за грижите. Той изпя „Моето сърце ти подарявам, дай ми го и ти” на художествения ръководител Искра Траянова и благодари, че откакто работи с тях, те по-често излизат от дома и участват във фолклорни фестивали. Радой сподели, че мечтата му е да стане певец и да участва в телевизионно предаване.

На търга бяха продадени всички 20 картини и с парите децата ще могат да отидат на лагер.

Специално да поздравят децата от дома бяха дошли бъдещите звезди от вокално студио „Ди Старс” Дани и Вася, както и певицата Мая Йорданова.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 октомври 2010 г.