Мариус Куркински в екстремен филм за Вазов по bTV с онлайн видео и снимки

Мариус Куркински в екстремен филм за Вазов по bTV

Мариус Куркински изкачва връх Шипка в първия епизод от новия сезон на „НепознатиТЕ” – от 3 март по bTV

Актьорът Мариус Куркински се изкачи на заснежения връх Шипка, за да изпълни откъси от Вазовата „Епопея на забравените” в първия епизод от новия сезон на документалната поредица „НепознатиТЕ”. bTV ще излъчи филма на журналиста Георги Тошев, операторa Росен Даскалов и режисьорa Явор Веселинов на 3 март от 12.30 часа. Зрителите ще могат да следят поредицата всяка неделя след обедната емисия на bTV Новините.

„Искахме да направим нещо специално за зрителите по повод Националния празник на България – 3 март. Във време разделно, време на политически страсти и интриги, е важно да се върнем към класиците. Животът и творчеството на Иван Вазов са повод да се замислим кои сме и накъде сме се запътили. „Епопея на забравените” звучи неистово актуално днес, когато се замеряме с думи, когато сме обезверени.”, казва авторът на филма Георги Тошев.

Той решава да разкрие неизвестни страни от личния живот и творчеството на народния поет. Помагат му проф. Михаил Неделчев, поетесата Мирела Иванова от къщата-музей „Иван Вазов” в София и директорът на къщата-музей „Иван Вазов” в Сопот – Стефан Филчев.

Основен герой в 30-минутния филм е актьорът Мариус Куркински. Той поема едно вълнуващо пътуване по Вазовите места в търсене на истината за поета и смисъла на неговите пророчески слова. Зрителите на bTV ще видят Куркински в непозната и екстремна среда. Филмът е сниман на връх Шипка и в къщите-музеи на Вазов в София и Сопот.

До края на сезонa в „НепознатиТЕ” ще бъдат излъчени още филми, които разкриват малко известни факти от живота на български класици, както и произведения, които са били пренебрегвани или забранявани през годините.

В следващите епизоди на документалната поредица по bTV ще гастролират и световни звезди, които за първи път дават интервюта на българска медия. Сред тях са личности от ранга на Моника Белучи и Марина Абрамович.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 февруари 2013 г.