Мариан Вълев – Куката: Не шмъркам, остарявам

Мариан Вълев изригна срещу медиите в изключително емоционално писмо. Повод за гневната му реакция бе разпространената преди дни информация, че е забелязан надрусан с кокаин на парти.

“Извинете ме господа знайни и незнайни журналисти, но не бъркайте процеса на остаряване с употребата на наркотици”, написа Куката и разкри, че навремето също е могъл да стане журналист, защото е бил да приет да следва тази специалност през 1987 г. В крайна сметка обаче решил да стане актьор.

“Защо избирате тази професия? Може би харесвате властта, която думите дават. Омразата ви храни, омразата ви движи, омразата тържествува”, пита в есеистичен стил до „168 часа“ Мариан Вълев. След това сам се обръща срещу себе си:

“За съжаление вече имам само това – средният пръст, умората и разочарованието си. Средният пръст е насочен най-вече към мен, към моето “изгубено поколение”, затова, че не бяхме достатъчно смели, че се примирихме и се оставихме да ни стъпчат”, казва Куката и отправя призив към тези, които тепърва ще започват работа в медиите:

“Бъдещи журналисти, пазете се от некадърността и то най-вече от своята собствена, защото тя води до омразата, а от нея печелят само некадърниците, комплексарите и анонимниците.”

Инфо: Агенция БЛИЦ

Коментари (0)

Публикувано в на 31 януари 2014 г.