Mar-a-Lago иска от апелативния съд да прекрати специалния магистър

Министерство на правосъдието попита федерален апелативен съд Той отмени заповедта на съдия във Флорида, назначаваща специален майстор за преглед на документите, иззети от дома и клуба на Доналд Тръмп, с аргумента, че бившият президент няма право да задържи иззетите предмети, след като напусне поста си и че няма правно основание за външен преглед.

Когато прокурорите Областите вече бяха обжалвали Съдия от окръжния съд на САЩ Айлин М. Специалното назначение на Кенън обжалва пълната заповед на съда в петък. Ако Апелативният съд на САЩ за 11-ти окръг застане на страната на правителството, специалният магистърски преглед ще бъде спрян – и на криминалните следователи отново ще бъде разрешен достъп до хиляди разсекретени документи, иззети от агенти на ФБР от Мар-а-Лаго през август.

Правителството заяви в обжалването си, че документите са важни за криминалните разследвания на неправилното боравене с некласифицирани документи, потискането и унищожаването на държавни документи и могат да помогнат за провеждането на разпити на свидетели и потвърждаване на доказателства.

Специални майстори и документи на Тръмп Мар-а-Лаго: Какво трябва да знаете

„Накратко, некласифицирани записи, съхранявани заедно със записи, носещи класификационни идентификатори, идентифицират кой е отговорен за неразрешеното задържане на тези записи, съответните периоди, в които записите са били създадени или достъпни, и кой е осъществявал достъп или ги е преглеждал“, се посочва в документацията.

Базираният в Атланта апелативен съд даде на адвокатите на Тръмп срок до 10 ноември да подадат своя отговор. Като част от обжалването си, адвокатите на Министерството на правосъдието актуализираха броя на документите, взети от Мар-а-Лаго, за който преди се казваше, че е 11 000, но сега възлиза на 13 000.

READ  NFL-NFLPA се съгласява с промяна в протоколите за сътресение

Адвокатите на Тръмп потърсиха външен експерт две седмици по-късно, за да определи дали конфискуваните материали – включително 103 класифицирани документа – са защитени от адвокатско-клиентска привилегия или изпълнителна тайна.

Бивш служител на Белия дом е свидетелят, който каза, че Тръмп му е казал да премести кутиите

Адвокатите спореха Дописката от петък от 53 страници Базираният в Бруклин федерален съдия Реймънд Дж. Тръмп няма право да отстоява нито един вид привилегия върху правителствени документи, което прави прегледа на Тиери ненужен.

Кенън първо нареди на специалния капитан да прегледа класифицираните и некласифицираните материали и забрани на Министерството на правосъдието да използва който и да е от документите в своето наказателно разследване, докато прегледът не бъде извършен. Комисия на Апелативния съд на САЩ за 11-ти окръг отмени част от това решение, което премахна класифициран материал от прегледа на Deary и позволи на следователите незабавно да използват тези документи.

четвъртък, Върховният съд отказа Петиция от адвокатите на Тръмп за преразглеждане на част от решението на апелативния съд по кратки технически причини.

Кенън каза, че Диъри има време до декември да прегледа некласифицираните документи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.