Мъпет маратон по TV1000 и много премиери с онлайн видео и снимки

Мъпет маратон по TV1000 и много премиери

НЕДЕЛИ С МЪПЕТИТЕ И ПРЕМИЕРИ ПРЕЗ АВГУСТ ПО TV1000 BALKAN

Лятото е време за почивка и релаксиране! Именно за това сме се погрижили по TV1000 – с помощта на група герои на световноизвестния кукловод Джим Хенсън, създател на света на мъпетите и „Улица „Сезам””. Започваме с прочутите Филми за мъпетите, предлагащи забавление за цялото семейство. В Мъпетите превземат Манхатън Кермит и неговите приятели превземат града на щурм, за да уредят поставяне на мюзикъла им на „Бродуей”, но в крайна сметка разбират, че е далеч по-трудно за постигане, отколкото са си представяли. Мъпети от космоса дава отговор на въпрос, измъчващ почитателите на мъпетите от години: какво същество всъщност е Гонзо? Гонзо се чувства самотен и изолиран, дори и сред множеството обитатели на дома на мъпетите. Мъпети от космоса е значим елемент от историята на мъпетите, защото е първият филм, заснет след смъртта на създателя им Джим Хенсън. Също така, класически герои от шоуто на мъпетите играят самите себе си и са част от новата група герои в „Мъпетите тази вечер”. И накрая, в Приключенията на Елмо в Цуполандия един от най-популярните образи от „Улица „Сезам”” – Елмо, е принуден да се справя в живота без любимото си одеялце. Той обаче събира кураж и решителност и поема на изпълнена с премеждия спасителна мисия.
И така, вече сте сложили децата да спят и можете да се отпуснете пред телевизора. Сценаристът на екшън комедии Ед Соломон сменя амплоа и ни представя психологическа драма по темата за изкуплението, която е и режисьорският му дебют – Лекомислие. В нея блестят с невероятна игра удостоените с „Оскар” актьори Морган Фрийман и Били Боб Торнтън. В Безсърдечният – драма за млад мъж с голямо рождено петно на лицето си във формата на сърце, ще разберете, че по улиците на Източен Лондон се скитат демони. И най-голямата наслада, която сме запазили за края на месеца – легендарната любовна история между Хю Грант и Джулия Робъртс във вълшебния Нотинг Хил. Понякога мечтите наистина се сбъдват. А през август ви очакват още цял куп номинирани за „Оскар” заглавия – просто гледайте TV1000!

НЕДЕЛИ С МЪПЕТИТЕ
Неделя, 26 август, от 15,00 ч.

Предстои ни да видим класически случки из живота на мъпетите, подправени с голяма доза шеги, за да им е весело на родителите, докато децата следят преживяванията на екрана. Група куклени герои, които Джим Хенсън започва да създава преди повече от 50 години, се завръща с чудесни нови истории.

Мъпетите превземат Манхатън
Семейна комедия – НОМИНИРАНА ЗА „ОСКАР”

В този очарователен, номиниран за „Оскар” филм мъпетите на Джим Хенсън пристигат в Манхатън, водени от мечтата си да поставят свой собствен мюзикъл на „Бродуей”. Представен е и своеобразният свят на шоубизнеса. Жабокът Кермит току-що е продуцирал успешно вариете в колежа „Данхърст”. Желае да го постави и на „Бродуей”, за да стане хит и да може да се ожени за Мис Пиги, но не намира спонсори. Мъпетите са принудени да работят различни неща, за да се издържат. Именно докато е келнер Кърмит се запознава с дружелюбната Джени, дъщерята на собственика на ресторанта и пораждаща огромна ревност у Мис Пиги, която не обича конкуренция.

В главните роли: Франк Оз, Лайза Минели, Жабока Кермит, Мис Пиги, Бруки Шийлдс

Мъпети от космоса
Семейна комедия

Най-после е разкрита тайната за произхода на Великия Гонзо! След като заедно с приятеля си Ризо тръгва на път в търсене на корените си, Гонзо прави разтърсващо откритие: родителите му са извънземни от друга галактика. Той съобщава тази изумителна новина в шоуто на Мис Пиги и се оказва обект на мрачен и загадъчен правителствен заговор под ръководството на злия К. Едгар Сингър. Не след дълго Гонзо е принуден да направи избор – да се качи на борда на НЛО-то и отпътува за нов живот с истинските си родственици или да остане на Земята с приятелите, които познава и обича?

В главните роли: Франк Оз, Жабока Кермит, Мис Пиги

Приключенията на Елмо в Цуполандия
Семейна комедия

Главно действащо лице в тази семейна комедия – направена специално за него, е един от най-известните герои от „Улица „Сезам””. Веселият Елмо обича синьото си одеялце и не би се разделил никога с него. Когато то изчезва незнайно къде в резултат от дърпането му при спор между Елмо и негова приятелка, Елмо тръгва да го търси. В крайна сметка се оказва в кралството на сърдитковците Цуполандия, където Хъксли (Манди Патинкин) и Кралицата на боклуците (Ванеса Уилямс) управляват своите мрачни владения. Освен Елмо във филма ще видим и други любими герои от „Улица „Сезам”” – Оскар (Карол Спини), Ърни (Стив Уитмайър) и Бърт (Франк Оз).

В главните роли: Елмо, Ванеса Уилямс

НОЩНИ ФИЛМИ ПО TV1000

Лекомислие
Драма

Мануел Джордън е освободен от затвора след 19-годишна присъда заради случайното убийство на тийнейджър при опит за грабеж. Вече свободен, той няма къде да иде и се връща в града, където е извършил престъплението, надявайки се да намери изкупление. Отбива се в център за културно-обществени дейности и там се запознава със свещеника Майлс Ивънс, който му помага с някои практически неща като работа, храна и квартира. В търсене на изкупление за греховете си, Мануел се сближава с Ейдъли Изли, самотна майка, която се оказва сестра на убитото от него момче. Мануел среща и София Мелинджър, пристрастена към наркотиците богата девойка. Все още опитвайки се да се помири със своето минало, той се намесва съдбоносно, когато се оказва, че синът на Ейдъли – Абнър, се кани да поеме по пътя на престъпността.

В главните роли: Морган Фрийман, Кирстен Дънст, Холи Хънтър, Били Боб Торнтън
Неделя, 5 август, от 21,00 ч.

Поздрави от Холивуд
Комедия – НОМИНИРАНА ЗА „ОСКАР”

Пристрастената към упойващите вещества холивудска актриса Сюзан Вейл я грози провал. След като Сюзан прекарва известно време в клиника за лечение на наркомани, нейната филмова компания настоява тя да заживее с майка си Дорис Ман като условие да я задържи на работа. Самата Дорис е някогашна звезда, а понастоящем – шампионка по пиенето. Този план е лоша новина за Сюзан, която години наред се е борила да излезе от сянката на майка си, а установява, че тя все още се отнася с нея като с дете. Въпреки въпросните проблеми, а освен тях и този с мъжете в живота й, Сюзан започва да вижда хумора в ситуацията, а и си дава сметка, че не само дъщерите имат майки, но и майките също имат дъщери.

В главните роли: Мерил Стрийп, Шърли Маклейн, Денис Куейд, Джин Хекман, Ричард Драйфус

Безсърдечният
Фантастичен филм на ужасите

Джейми Морган има обезобразяващ лицето му белег по рождение, поради което е неизменно самотник сред обитателите на Източен Лондон. Докато се скита из изоставени дворове и снима, той попада на банда крадци и скоро установява, че далеч не са човешки същества. Принуден е да сключи фаустовска сделка, която го въвлича изцяло в ужасяващия хаос около него.

В главните роли: Джим Стърджис, Клеменс Поеси, Ноел Кларк, Люк Тредъуей, Фрейзър Ейрис
Неделя, 26 август, от 21,00 ч.

Нотинг Хил
Удостоена с награди романтична комедия

Мечтата на всеки мъж се сбъдва за Уилям Такър, не особено успешен собственик на книжарница в Нотинг Хил, когато Анна Скот, най-красивата жена и най-прочута филмова звезда в света, влиза в магазинчето му. Малко по-късно Уилям отново я среща, като този път излива портокалов сок отгоре й. Анна приема предложението му да се преоблече в дома му, който се намира наблизо… Скоро двамата се опознават, но да имаш връзка с най-желаната жена на планетата никак не е лесно – независимо дали в обкръжението на най-добрите ти приятели или пред жадната за сензации преса.

В главните роли: Джулия Робъртс, Хю Грант
Събота, 25 август, от 21,00 ч.

Извън контрол
Комедия

Джордж Клуни – в ролята на професионален банков обирджия с повече чар, отколкото здрав разум, и Дженифър Лопес – като стриктна федерална полицейска инспекторка, неочаквано оказала се крайна романтичка, придават нов смисъл на твърдението „противоположностите се привличат” в този филм на Стивън Содерберг – забавна и интелигентна адаптация по едноименния роман на Елмор Леонард.

В главните роли: Дженифър Лопес, Джордж Клуни
Събота, 18 август, от 21,00 ч.

Поетичната Джъстис
Драма – НОМИНИРАНА ЗА „ОСКАР”

Впечатляващ актьорски дебют на ритъм енд блус звездата Джанет Джаксън в ролята на Джъстис, фризьорка от малък салон в Лос Анджелис. Джъстис се бори със скръбта с помощта на поезията, след като приятелят й е убит при стрелба в авто-кино. Стиховете на Джъстис са написани от Майя Ангелу, която също се явява в епизодична роля във филма.

В главните роли: Джанет Джаксън, Тупак Шакур, Канди Александър, Били Зейн, Реджина Кинг

Надежда и слава
Комедийна драма – С НЯКОЛКО НОМИНАЦИИ ЗА „ОСКАР”

Филмът на режисьора Джон Бурман е прочувствен и мечтателен разказ за войната, детството и британския стоицизъм. Представя спомените му за бомбардировките над Лондон през първите дни от Втората световна война през очите на седемгодишния Били Рауън. В началото на военните действия Били се оказва сам в дом, пълен само с жени, тъй като всички мъже са призовани да дадат своя принос във войната. Момченцето е изпълнено с почуда и във въображението си възприема случващото се като забавно приключение – част от неговия свят на рицари, оловни войници и игри на война.

В главните роли: Райс Едуардс, Джералдин Мюр, Дейвид Хейман, Сами Дейвис

Коментари (0)

Публикувано в на 21 юли 2012 г.