„МЪкедония“ – различен урок по история по bTV

„МЪкедония” – тази събота в bTV Репортерите

На Балканите лъжите и историята често разменят местата си. И ако до скоро те бяха пазени за вътрешна консумация, преди 2 години македонското правителство реши да затвори всички усти с твърде голям залък – проекта „Скопие 2014”. Правителството край река Вардар започна да гради своя чисто нова история на стойност повече от 300 милиона евро под формата на огромни паметници и колосални сгради в стил „македонски барок”.

Филмът „МЪкедония” на репортера Иван Георгиев и оператора Борис Пинтев, който ще се излъчи тази събота, 28 януари, веднага след bTV Новините в 19.00 ще даде един различен урок по история – тази от учебниците, вестниците и телевизиите в Македония.

bTV Репортерите ще разкажат за първия човек Македон и неговите антични наследници, за египетските корени на западните ни съседи и македонския император Юстиниан, за антибългарската мисия на Кирил и Методий и живите македонски принц и принцеса… Зрителите ще чуят и разказите на онези, които отказват да повярват, че са антични наследници на Александър Велики и дръзват да нарекат себе си българи в Македония.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 27 януари 2012 г.