Македония, Косово и Армията за национално освобождение в bTV Репортерите

Непознатите Косово и Македония, в епицентъра на конфликта и омразата – на 14 юни в bTV Репортерите

Тази неделя репортерът и водещ на bTV Новините Иван Георгиев ще отведе зрителите на пътуване в непознатите Косово и Македония. Екипът на bTV Репортерите влезе в домовете на арестуваните и загиналите бойци от Армията за национално освобождение, които убиха осем македонски полицаи по време на въоръжените сблъсъци в Куманово.

Кои са хората, които подпалиха най-новия въоръжен конфликт на Балканите, само на 100 километра от границата с България? Ще продължи ли да съществува Македония във вида, в който я познаваме? За омразата и политиката като най-смъртоносните оръжия на Балканите – отговорите от първо лице в bTV Репортерите в неделя от 19.30 часа.

Зрителите ще видят още ексклузивно интервю на Иван Георгиев с албанския принц Лека Зогу II сред руините на опустошените от македонската армия албански къщи в Куманово. Екипът на bTV ще разкаже и уникалната история на единствения политически затворник в съвременна Македония, осъден на четири и половина години затвор единствено заради своя стремеж към истината.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 11 юни 2015 г.