Magic FM раздава натурални продукти на любознайковци

„Шифърът на Magic“ в събота и неделя търси любопитни данни за растенията

Необикновени факти от света на флората носят награди на участниците в играта на Радио Magic FM

Taraxacum е името, с което учените наричат глухарчето, от което само в Европа са класифицирани над 1 200 вида и подвида…

Древните учени разрязвали напречно глава лук и по нея обяснявали на своите ученици строежа на Вселената, която според тогавашните представи се състояла от няколко сфери, обкръжаващи Земята…

Кафето от цикирия е полезно и сутрин и вечер. В началото на деня то носи настроение, а преди лягане – успокоява и осигурява добър сън…

Радиошоуто „Шифърът на Magic“ и водещата му Ася Александрова търсят още подобни интересни научни факти в новата игра, която ще продължи до 16 октомври.

Съботно-неделното предаване на Радио Magic FM е традиционна територия на всички любознателни слушатели, които са амбицинирани да демонстрират знанията си и да спечелят награди.

Този път предизвикателството на предаването е към ентусиастите-ботаници, а търсената информация е за необикновени факти за растенията, за техните лечебни свойства, произход или разпространие.

Специална форма за регистрация ще събира „научните доклади“ на участниците, както и данни за източника на предлаганата информация. Виж тук: http://www.magicfm.bg/survey/id/16 .

На 16 октомври природолюбителите, споделили десетте най-интересни зелени факта ще спечелят уникални награди – натурални продукти.

Виж секцията на Радио Magic FM в Slusham.com – слушай на живо и гласувай за радиото!

Снимка: Красимир Матаров

Коментари (0)

Публикувано в на 16 август 2011 г.