Магазин NOTOS в София Ринг Мол – 200 марки, 6 000 кв. м.

Най-голямата верига гръцки универсални магазини влиза в България

Първият магазин на NOTOS ще се намира в Sofia Ring Mall

Най-голямата гръцка верига универсални магазини NOTOS ще влизе в България с откриването на Sofia Ring Mall. Това бе обявено официално на специално събитие, организирано от ръководството на мола наскоро.

NOTOS е лидер в сектора на универсалните магазини в Гърция с 8 търговски центъра с над 40 000 кв. м. на търговски площи. Компанията също така притежава магазини в повечето балкански страни, както и в Централна Европа, Кипър и Малта. Тя управлява над 75 марки в повече от 500 точки на продажба, сред които CHANEL, GIVENCHY, Guerlain, RALPH LAUREN , Yves Rocher , LACOSTE и много други. Първият магазин на NOTOS в България ще подслони около 60 световноизвестни марки за облекла, 20 за аксесоари, чанти и обувки и над 100 за козметика и парфюмерия на площ от 6 000 кв. м.

„Ние сме много доволни, че вече ще присъстваме на такъв нов пазар като България чрез партньорството ни с Ring Mall Sofia“, каза Барбара Вернику, управляващ директор на NOTOS. „Ще приложим на практика нашата концепция за „магазин в магазина“, което е нещо ново за страната и се надяваме, че ще направи пазаруването лесно, удобно и забавно.“

The Ring Mall Sofia е ново поколение мол, който ще преобрази ритейл пазара в цялата страна. Комплексът ще бъде разположен на площ от 100 000 кв. м. и ще разполага с над 200 магазина. Основният акцент на новия мол ще бъде по-скоро върху местата за забавление, спорт и отдих, отколкото върху пазаруването както при всички други проекти за молове до сега в България. Комплексът ще разполага с големи отворени пространства, огромни тераси с изглед към полите на Витоша и красив парк с изкуствени езера. Той ще включва също така огромна зала за игри, кинозали от ново поколение и много други развлечения.

Международната компания TriGranit Management Corporation бе избрана да менажира целия проект Sofia Ring Mall. Тя е основана през 1994 г. Амалгамата от умения за управление на проекти и големият опит в управлението на недвижима собственост и отдаването им под наем са направили от компанията лидер на пазара. TriGranit Management Corporation работи по проекти в 11 страни в Централна и Източна Европа и предлага широка гама от услуги. Компанията се стреми към задоволяване на всяка своя група от клиенти: както посетителите, така и  наемателите на площи и собствениците на проекти едновременно. Фирмата разполага с обширен портфейл от проекти, включващи търговски, културни, образователни и офис сгради и обслужва над 60 милиона посетители всяка година. С подкрепата на повече от 1 500 наематели, компанията е една от най-големите за управление на неджими имоти в региона.

Инвеститорите в проекта Sofia Ring Mall са Fourlis Group, която произвежда стоки за дълготрайна употреба и Danaos Group, която се занимава с корабен транспорт, информационни технологии, строителство, банкови и финансови услуги и която се търгува на нюйорксата фондова борса (New York Stock Exchange). Общата инвестиция в проекта е за над 170 млн. евро.

Коментари (0)

Публикувано в на 18 октомври 2013 г.