MAD TV излъчва мащабния Glastonbury Festival

Тази събота (25.10.08 г.), за първи път в България, музикалният канал MAD TV ще излъчи ексклузивно едно от най-мащабните музикални събития в света – Glastonbury Festival 2008!

Най–големият рок фестивал, който се организира всяка година в Англия, ще достигне до българските зрители единствено с MAD.

Очакват ви над два часа музика с някои от най-големите имена на световната музикална сцена.

Тази година Glastonbury Festival се проведе от 27 до 29 юни в Англия и привлече повече от 130 000 фенове от цял свят.

Единствено зрителите на MAD TV ще имат уникалния шанс да се насладят на тричасовия лайв, включващ най-добрите изпълнители от световната музикална сцена: Amy Winehouse, The Verve, Jay-Z, Duffy, Fun Lovin Criminals, Manu Chao, James Blunt, Massive Attack, Mark Ronson, The Raconteurs и много други.

В края на месец септември Glastonbury Festival бе излъчен ексклузивно в ефира на MAD Гърция, а сега идва с MAD и у нас.

Настанете се удобно пред екраните тази събота, 25 октомври, точно в 21:00 часа, за да се насладите на качествена рок музика, събрана в един уникален лайв, само по MAD!

Информация за Glastonbury Festival:

Glastonbury Festival е най-мащабното събитие за музика и съвременни изкуства в света, което се провежда ежегодно от 1970 г. насам с изключение на всяка пета година.

В самото зараждане на фестивала Glastonbury е бил силно повлиян от хипи вълната през 70-те.

Днес фестивалът е известен с представянето на съвременна музика, но също така и на танцувално, театрално, цирково, кабаретно изкуство, комедия и др.

През 2005г. грандиозното събитие вече се разпрострира на площ от над 900 акра (3.6 km²), представя над 385 изпълнения на живо и е посетено от близо 150,000 фенове.

През 2007г., се провеждат над 700 лайв изпълнения на общо 80 сцени, а посещаемостта достига 177,000 зрители.

За последните 38 години някои от най-известните имена от световната музикална сцена се изявяват на Glastonbury Festival в югозападната част на Великобритания.

Най-мащабното музикално събитие представя групи и изпълнители от различни музикални стилове като рок, алтернативен рок, инди рок, денс, world music, Пънк рок, електронна и фолклорна музика, реге и хип-хоп.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 октомври 2008 г.