Люис е гол във водите на Антарктика – и още по Viasat Explorer!

Акценти в програмата на Viasat Explorer през ноември 2010

Премиера на 8 ноември по Viasat Explorer
Борба или бягство – ЕКСКЛУЗИВНА ЕВРОПЕЙСКА ПРЕМИЕРА
Оригинално заглавие: Fight or Flight
Държава: САЩ
Година: 2007

Една късна вечер кинотворецът Питър Маккарти е нападнат от непознати на улицата в град Голуей, Ирландия. В резултат от това му остават множество белези и за малко не ослепява с лявото си око. Скоро след възстановяването си попада на статия за муай тай и решава да замине за Тайланд, за да се научи на техники за самозащита.

„Борба или бягство” документира няколкогодишното пътуване на Питър из Тайланд, където от начинаещ се превръща в истински муай тай боксьор, участващ в полупрофесионални мачове в препълнени със зрители зали из цял Тайланд. Докато трупа опит и познания по муай тай, Питър осъзнава, че нуждата му да участва в боксови боеве е всъщност породена от страх и дълбоко вкоренен гняв, който често го подтиква да рискува здравето си на тепиха.

www.fightorflight.tv

Премиера на 24 ноември по Viasat Explorer
Портите на Рая – ЕКСКЛУЗИВНО
Оригинално заглавие: Heaven’s Gate: The Definitive Story
Държава: САЩ
Година: 2007

През 1997 г. светът е потресен от новината за най-голямото масово самоубийство в историята на САЩ, когато в имение в Сан Диего са открити труповете на 39 мъже и жени, повечето на средна възраст и от средната класа, всичките облечени в една и съща странна униформа – черен анцуг и маратонки „Найки”. Кои са били тези хора и защо са извършили подобно нещо? Авторите на този документален филм изследват изначалните причини за тази трагедия и откриват изненадващи доказателства, свързани с културата „Ню Ейдж” от 70-те години в Калифорния, както и с манията по НЛО по времето на „Стар Трек”. Ще чуем разказите на хора, които са били членове на този култ през 22-годишната му история, и ще видим ексклузивни кадри, заснети от самите членуващи в „Портата на Рая“ в изпълнението на мисията им да се подготвят за „следващия етап от еволюцията, след хората”.

Премиера на 30 ноември по Viasat Explorer
Покорителят на леда: историята на Люис Гордън Пъг – ЕКСКЛУЗИВНО
Оригинално заглавие: Ice Man: The Lewis Gordon Pugh Story
Държава: ЮАР
Година: 2008

Люис Пъг може да се гмурне в мразовитите води на Арктическия океан или да преплува километър през Антарктика, само с бански и плувна шапка – нещо, считано за невъзможно досега. Как се справя тялото му с ледената вода? И защо изобщо някой би искал да се подложи на такова налудничаво изживяване? Филмът представя документални кадри от постиженията на Люис, чиято цел е да се привлече общественото внимание към проблемите на океаните и климатичните промени. „Покорителят на леда“ представя изключителните психологически и физиологически трудности, които преодолява Люис при своите плувания на дълги разстояния в ледените води на Южния и Северния полюс.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.