Люба Пашова от БНТ се омъжи в Китай – виж и бебчето й!

Люба Пашова се омъжи в българскито посолство в Пекин

Спортната журналистка Люба Пашова каза „да“ на любимия си Петър в далечен Китай. Церемонията се e състоя в българското посолство в Пекин, където посланик Георги Пейчинов обяви официално новото семейство. Решението да се оженят в Китай взели спонтанно.

Датата на щастливото събитие – 22 октомври 2010 година, съвпадна с 50 години от откриването на нашето посолство в Пекин и 61 години от установяването на българо-китайски отношения. Затова, след  първите наздравици  Люба и Петър се включиха в символичното засаждане на 61 божура в градината на посолството.

Първото място, което посети вече официалното семейство, беше Китайската стена. Там, в присъствието  на кумовете си и близки приятели Катя и Любо, двамата отново си обещаха да остареят заедно в любов и никога да не се разделят.

Следващата спирка на четиримата беше Олимпийският стадион в Пекин. Желанието беше на спортната журналистка Люба, която искала да хвърли именно там пъпа на малката им дъщеря Микаела с пожелание да стане голяма спортистка или, ако избере друго поприще, винаги да има големи мечти и далечни пориви.

Люба попада в китайската столица за първи път по време на Олимпийските игри през 2008 година и се влюбва в мястото.  Половин година след това тя отново срещнала голямата си  ученическа любов Пепи и съдбата ги събира  – този път завинаги.

През април тази година двамата посрещнаха дъщеричката си Микаела, която вече е на половин годинка и беше големият отсъстващ на събитието.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2010 г.