Лятна кулинарна инсомния по Фиеста ТВ

Aкценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 15 до 22 август

Устройте си полунощна Фиеста

Ако в горещите августовски нощи ви гони безсъние или просто не ви се спи, ударете го на авантюра и пътуване с късната програма на Фиеста. Тази седмица тя предлага вълнуващи пътешествия из приказни кътчета на планетата.

Знайно е, че от пътуване се огладнява, така че първата спирка е Токио.  Място, където се отнасят към храната с огромно уважение, независимо дали става въпрос за скъп ресторант или улична сергия. С токийската кухня ни запознава Тод Инглиш. Сега е моментът да научите колко разнообразна е японската кухня извън експортната марка на сушито. Тод ще ви покаже неустоими шишчета с мръвки и зеленчук, а също онова, което той смята за душата на японската кулинария – нудълс.

Гледайте „Кулинарните пътешествия на Тод Инглиш“ по Фиеста ТВ от 1.30 ч. петък, събота и неделя.

На кафе с „Ловецът на храни”

Понякога се случва да тръгнеш за едно, а да откриеш друго: Пит Локет например тръгва из Южна Америка за захарна тръстика и банани, обаче вкусва превъзходно кафе. Коста Рика, един от световните износители на кафе, са превърнали дегустацията и оценяването на кафеените сортове в прецизно занимание. Всички сме виждали дегустация на вино, но кафето подлежи на подобна  оценка на аромата, вкуса, гъстотата и пр. Ловецът на храни ще ви заведе и в Нова Зеландия, където расте най-доброто киви. Където и да го поведе любопитството, Пит Локет не забравя ентусиазма и страстта за приключения. Оставете го да ви заведе на нощен лов за храни от 0.30 по Фиеста ТВ.

Треска за сладко в полунощ

Един от най-порицаваните навици е похапването на сладки неща вечерно време. Но пък е толкова приятно и успокоително. Със сладката програма на Фиеста имате възможност да си осигурите бонбонени сънища без угризения и гузни мисли. „Целувките на Анна“ от 23.30 ще ви заредят с оптимизъм – никой не пече сладкиши, ако не вярва в утрешния ден.

Симпатичният Уорън Браун също няма да ви остави да скучаете и ще ви заведе по високите върхове на сладкарското изкуство, а пътят до тях е осеян със  сметана, шоколадови блокчета и карамел. „Треска за захар“ е по Фиеста от понеделник до четвъртък от 0.30 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 15 август 2011 г.