Лукойл Академик – Левски – баскетбол онлайн по интернет


Баскетболното супердерби Лукойл Академик – Левски по БНТ Свят и БНТ1

На 27 януари е третият мач между Лукойл Академик и Левски този сезон, който е от огромно значение най-вече за „сините”. Вече трети сезон те декларират големи амбиции, но все още не могат да се справят с комплекса Академик и губят игровия си облик в преките двубои. Затова гостуването в Правец този петък е изключително важно за Тити Папазов и неговите играчи, които при евентуална победа могат да съберат самочувствие и да атакуват и първото място в предстоящия през февруари турнир за купата на България.

В двубоя има и допълнителна интрига, защото той противопоставя за първи път тази година Папазов на стария му приятел и бивш помощник в Лукойл Марин Докузовски. Разликата в постиженията на двамата в последно време не подлежи на коментар и е изцяло в полза на македонеца, който стана четвърти на европейското първенство в Литва, но това едва ли ще има значение в съботния двубой. В него Левски също за първи път през сезона ще има два центъра, защото в състава вече е Стефан Георгиев, а допълнителен коз е и дребничкият, но ефективен американец Джаред Хауел.

От друга страна шампионите имат преимуществото на обиграния състав, безспорно по-доброто поведение на Докузовски по време на мач и натрупаното самочувствие от многото поредни победи над съперника. Въпреки че Лукойл Академик е фаворит и има домакинско предимство, двубоят обещава интрига.

Баскетболното супердерби можете да проследите на живо по БНТ1 и БНТ Свят в петък от 17:55часа!

Гледай онлайн: http://tv.bnt.bg/

Коментари (0)

Публикувано в на 27 януари 2012 г.