„Луди жаби“ Джанго Зе пеят с Уикеда – „Голяма грешка“, ако пропуснеш!

Уикеда и Джанго Зе с общо турне в 10 града – 19-29 май!

Q-CHECK ще се присъединят за старта на турнето в София тази сряда!

УИКЕДА и ДЖАНГО ЗЕ се изстрелват на десетдневно клубно турне! УИКЕДА са отново във вихъра си! ДЖАНГО ЗЕ са отново тук – десет години по-късно!

Обиколката на две от най-любимите български групи стартира в София на 19 май (Клуб Тукан), минава последователно през Пловдив, Велико Търново, Русе, Шумен, Варна, Слънчев бряг, Бургас, Сливен и завършва отново в София на 29 май (The Box). Освен самите музиканти, зад проекта отново стоят Jack Daniel’s и Строежа.

Идеята за общото турне идва спонтанно. Без никой да подозира за възможността, двете групи се засичат на таен концерт, организиран в Строежа миналата сряда.

УИКЕДА вече са готови с десетдневния си план. Появата на ДЖАНГО ЗЕ, и най-вече на фронтмена Мирослав Атанасов – Морския, за който е известно, че от дълги години се подвизава в Лондон и дори има друга група там, е приятна изненада за всички. Решението е светкавично и ето – две от най-идейните и същевременно веселяшки родни формации ще атакуват почти всички удобни за свирене места в България!

В добавка, още тази сряда, за старта на турнето в клуб Тукан се включват Q-Check. Бандата е разностилна (официално – chalgamuffin rasta-metal) и е популярна с иронизирането на родния поп-фолк.

Атмосферата на техен концерт е силно еуфорична и усмихната и много се доближава до ефекта, който постигат и Уикеда.

„Луди жаби“ (https://www.youtube.com/watch?v=9-AY3VkfqY8) и „Голяма грешка“ (https://www.youtube.com/watch?v=CJilDoTtsVA) на Джанго Зе пък, са емблематични парчета за родния поп-рок, които вероятно доста хора ще чуят за първи път на живо.

Колаборацията от трите групи не е за изпускане! Естествено, това важи и за останалите 8 клуба извън София, а тези от столицата, които евентуално по някаква основателна причина ще пропуснат първата изява в Студентски град, ще имат втора възможност на 29-ти Май в The Box на „Стамболийски“.

Билетите за отделните концерти ще се продават на място при влизането в самите клубове. Цената им е съвсем достъпна – 7-8 лв.

Ето и точните дати и местоположения:

WICKEDA & DJANGO ZE

19-29 May 2010

Bulgarian Club Tour!

Sofia, Plovdiv, Veliko Turnovo, Ruse, Shumen, Varna, Sunny Beach, Burgas, Sliven, Sofia

София

19-ти Май, Сряда – Клуб Тукан

+ Q-CHECK

Пловдив

20-ти Май, Четвъртък – Клуб Петното

Велико Търново

21-ви Май, Петък – Клуб Melon

Русе

23-ти Май, Неделя – Клуб Soundgarden

Шумен

24-ти Май, Понеделник – Клуб Авангард

Варна

25-ти Май, Втроник – Клуб Алиби

Слънчев бряг

26-ти Май, Сряда – Клуб Iceberg

Бургас

27-ми Май, Четвъртък – Клуб Bizzare

Сливен

28-ми Май, Петък – Клуб Тангра

София

29-ти Май, Събота – Клуб The Box

Коментари (0)

Публикувано в на 17 май 2010 г.