„Love.net“ – или първия игрален филм в историята на Нова телевизия! с онлайн видео и снимки

„Love.net“ – или първия игрален филм в историята на Нова телевизия!

Един филм за любовта от пръв виртуален поглед – кинопремиерата  е през януари 2011 г.

Нова телевизия” е копродуцент на „Love.net” – филм на „Мирамар филм”, чиято кинопремиера е през януари 2011 г. Режисьор на лентата е Илиян Джевелеков.

Участието на киноразпространителя „Александра филмс” и телевизионен копродуцент от частна национална ефирна телевизия в такъв ранен етап от производството на игрален филм е прецедент в българското кино. В момента „Love.net” е в постпродукция. Монтажът на филма не е завършен, предстои композиране на музика и изработка на специални ефекти.

От 2 юли започва кампанията за филма с едноминутен тийзър, който ще се завърти в цялата страна на над 80 екрана. Рекламната ролка не издава нищо от сюжета – само дава представа за темата и настроението. „Целта ни е да направим професионална рекламна кампания по западен модел, в която интересът на публиката се привлича от рано и постепенно”, коментира Матей Константинов, сценарист и продуцент.

Love.net” е модерен, интригуващ, изключително професионално заснет филм, коментират от „Александра филмс”. Според тях тематиката и стилът са отлична възможност за реализирането му и на международния пазар, именно заради универсалното звучене.

Продукцията е заснета през ноември и декември 2009 г. в София. През март 2010 г. последваха още две снимачни седмици, една от които в Англия – в имението Лискомб Парк край Лондон и в градчето Сейнт Албанс.

Love.net” проследява паралелно историите на галерия от персонажи, опитващи се да коригират живота си чрез интернет или просто да се забавляват в мрежата, както и на няколко двойки, свързали живота си чрез сайтовете за запознанства. Филмът разказва за любовта във всичките й проявления – за неизбежната и необяснима любов, но и за повърхностната, бързо ликвидна любов.

Снимат Бг филм – Love.net – репортаж на … bTV Новините, в края на 2009 г.

Режисьор: Илиян Джевелеков

Сценаристи: Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков

Оператор: Емил Христов (а.б.о.)

Художник: Георги Димитров

Художник костюми: Силвия Владимирова, Кристина Томова

Монтаж: Александра Фучанска

Изпълнителен продуцент: Стефан Горанов

Продуценти: Матей Константинов, Илиян Джевелеков, Георги Димитров

Продуцентска къща: Мирамар Филм

Копродуценти: Нова телевизия, Зуум Медиа

С подкрепата на: Национален филмов център

Актьорите: Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова, , Йорданка Кузманова, Владимир Пенев, Лора Чешмеджиева, Тео Аврамов, Каролайн Хейнс, Делян Дъбов, Йордан Славейков, Евгения Василева, Михаил Милчев, Николай Върбанов, Лидия Инджова, Надя Тержуманова, Николай Урошев, Рада Велинова, Тони Карабашев…  Със специалното участие на Джон Лоутън и Мик Бокс.

Коментари (0)

Публикувано в на 2 юли 2010 г.