Лоши новини за Ути, Денис Ризов и Марта Вачкова от БНТ

Шоуто на БНТ „Денис и приятели“ отива в историята, Марта Вачкова и Ути – на ръба

От февруари парите за предаванията в БНТ масово ще се орежат, пише “Труд”. Някои от продукциите ще паднат, след като приключи олимпиадата в Сочи. Други пък вместо 4 различни издания на месец, ще правят само 3, а последното ще бъде повторение, за което се плаща по-малко. В зависимост от рейтинга и спецификата на производство на различните продукции реално намалението е между 20% и 40%, потвърди Севда Шишманова, програмен директор на БНТ, пише още “Труд”.

По думите й орязването на бюджета на медията е много по-голямо от 5 млн. лв., каквото е фактическото намаляване на субсидията за 2014 г. Причината е, че след като БНТ започна да се излъчва цифрово през обществен мултиплекс, има увеличение и на таксата за разпространение на сигнала.

От началото на годината вече няма “Срещу новините”, няма да се върне и вечерното шоу “Денис и приятели”. Бюджетите и на останалите външни продукции са намалени поне с 10%. Ути Бъчваров вече ще готви “Бързо, лесно, вкусно” само по 10 минути на ден, вместо половин час, като веднъж седмично, предаването ще е по-дълго. “Апартаментът” с Марта Вачкова, което вървеше по обяд през седмицата, ще е само в събота. Въпреки бюджетната рестрикция в БНТ готвят концепция за нов канал за култура. Една от основните идеи е в него да се ползват материали от Златния фонд на медията.

Инфо: Агенция ПИК

Коментари (0)

Публикувано в на 25 януари 2014 г.