Лора Караджова аут от „Музикална академия“ след супер скандал

Рут Колева и Здравко от Ритон в жесток конфликт на висок глас, вотът е повече от неочакван!

Лора Караджова бе първият изпълнител, изгонен от „Музикална академия“. Тя се бори за вота на зрителите заедно с неизвестния Любен. 66,9 % гласуваха за Любо, а само 33,1 % за бившото гадже на Део.

„Това, което се случи с Лора тази вечер, е подигравка от всички, които се правят на фенове на Лора Караджова. Ако всички, които си късаха косите на концерта й бяха гласували днес, нещата щяха да са различни“, разплака се бащата на Лора – Данчо Караджов.

Преди това журито на шоуто спаси Петя Буюклиева от напускане на риалитито. Трима от членовете й – Люси Дяковска, Георги Христов и Здравко от „Ритон“ я подкрепиха. Единствен Фънки гласува доверие на Лора Караджова. Третият, който бе заплашен от елиминиране – Любен, не получи нито един глас от журито. В крайна сметка Лора и Любен разчитаха на доверието на зрителите, които трябваше да изберат кой от тях да бъде спасен. Публиката гласува най-малко доверие на дъщерята на Данчо Караджов и остави Любен в шоуто.

Петя Буюклиева успя да разплаче Люси Дяковска с изпълнението си на „Пролет моя“ по стихове на Петя Дубарова. Петя е изпуснала влака на българската публика, сподели Дяковска. Сълзи имаше и в очите на Фънки, макар че накрая той подкрепи Лора. Георги Христов пък стана и се поклони на Петя. С трепещ от сълзи глас пък Люси заяви, не може да повярва, че Петя е номинирана.

Бъди такава, каквато си, провикна се Георги Христов. Суперлативи не спестиха и останалите двама членове на журито – Здравко от „Ритон“ и Фънки. Здравко стана и се поклони с думите: „Петя, аз ти се прекланям с моите 35 г. стаж“, каза половинката на Катя, която пък се яви като застъпник на певицата.

„Който си може, си може“, отсече Фънки, като заклейми всички критики по адрес на Петя, прозвучали в студиото преди това.

„Чух, че характерът й бил кофти… Ами той и Бетовен е бил кофти“, направи паралела Фънки и заключи: „Лавина около мене!“

Майката и бащата на Лора бяха също в студиото, за да я защитават срещу съперничката й Петя Буюклиева в елиминациите. Майката Марияна отказа да каже дали дъщеря й си има ново гадже, а попитана за бившето – Део, отсече: „Смятам, че този формат няма нищо общо с този въпрос“. Все пак съпругата на Данчо Караджов от „Сигнал“ не скри, че познава и другата страна на Део. Данчо Караджов пък призна, че първото изпълнение на момичето му не е било на ниво. Лора излезе в дует с Криско, докато Петя изпя своята песен с Етиен Леви.

Журито се раздели по отношение на Лора. След изпълнението Люси Дяковска не прикри, че не й е харесало: „Имах чувството, че чувам много повече Криско“, разкритикува тя. „Лора, имам чувството, че продължава тази история от първото ти представяне, като че ли искаш да се скриеш. Искам да те чуя тебе, това беше песен, все едно на Криско, съгласи се и Фънки. „Адски те кльопам“, каза й Георги Христов, като я изчетка, че е модерна и трябва да се усмихва, а и да пее сама. „Вълнуваш ме като музикант“, хареса Лора и Здравко.

Третият, заплашен от елиминиране – изгряващата звезда Любо, пък стана причина за грандиозен скандал между Здравко и менторката му Рут. Здравко крещеше неистово на Рут, която бранеше Любо с аргумента, че бил модерен. „Хора, които са пели пред 200 души, 30 от които роднини, да не ме апострофират“, побесня членът на журито.

Здравко от Ритон беше категоричен, че е редно всеки един човек да уважава предшестващите го поколения, както и че музикалната сцена трябва бъде разглеждана и оценявана като българска такава, за сметка на постоянното „чуждопоклоничество“.

Иван и Андрей се опитаха да защитят Любен с мотива, че много известни музиканти дори са употребявали наркотици. Извън себе си от гняв, Здравко стана от стола си и се разкрещя: “Лили Иванова да не би да е била на хероин?!” Намеси се и Георги Христов, който каза: “Опитахте се да смачкате Петя през цялото време!”.

Здравко продължи да крещи: “Не ме интересува това момче какво ще прави нощеска, ако иска да ходи на м….а си, но искам като дойде, да ми е интересно!”

След изпълнението на Любо Фънки също изригна: „Махай се оттук, мен, тук не е за тебе! Той няма изнесен глас, диапазонът му е малък, очаквам да чуя глас!“

„Аз съм много щастлива, че Любен остава вътре“, коментира самата Лора Караджова, която малко по-рано разкри, че сърцето й вече е заето от нова интимна половинка след раздялата с Део.

„Може би нещата почват да потръгват и най-после превес ще вземе хеви метълът“, коментира Фънки по повод резултатите.

Официална информация от ТВ7: Лора Караджова напусна МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ

След като цяла седмица Петя Буюклиева не спа от нерви заради номинацията й за изгонване от МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ, тя се появи на сцената в блестящ вид, овладяна и напълно професионално  изпя “Пролет” в дует с Етиен Леви. Песента е обявена за хит на десетилетието през 1986г. и в оригинал я изпълнява в дует с Георги Христов, на който този път му се наложи да гледа и слуша отстрани в ролята му на  жури.  Изпълнението й разчувства Люси, която дори се просълзи. Журито спаси Петя Буюклиева от зрителския вот, а за оставане в академията  се конкуриха Лора и Любен.

Катя от Ритон, защитник на Петя Буюклиева:

Лора Караджова и Криско вдигнаха публиката на крака с хита “Министъра на веселието”. Журито  обаче коментира, че повече са чували Криско отколкото нея. А менторът на групата Марияна Попова ги защити, че  видеото  на парчето е гледано над 4 милиона пъти в yuotube.  При  второто изпълнението Лора си върна подкрепата на журито, но загуби тази на публиката, която  гласува за нея само с 33,1%  и я елиминира от участието й в академията. Лора прие това с усмивка, пя за финал  заедно с баща си Данчо Караджов и веднага замина за участие във Варна, който тя твърди, че е сред любимите й градове.

Защитници в Музикална академия:

Поведението на татуирания бунтар Любен в академията предизвика истински  скандал в залата, заради излъченото видео, в което той явно прекалява с употребата на алкохол.  Опитът на Рут Колева да го защити ядоса Здравко от Ритон и доведете до непредсказуем скандал в ефир.  Здравко яростното защитаваше  тезата, че да си артист на сцената  не означава да се наливаш с алохол извън нея. Любен понесе и остри критики от журито за изпълнението си на песента на Дичо, затова че му липсва техника на дишане и че гласът му явно е паднал може би от недоспиване.   Въпреки това младият бунтар очавидно печели симпатии сред зрителите, които гласуваха за неговото оставане с 66,9% и му дадоха шанс да продължи да се бори за голямата награда от 100 000лв.

Лора и Данчо Караджови:

Частично е използвано инфо на VsekiDen.com

Гледай видео запис от предаването онлайн

Любен:

Коментари (0)

Публикувано в на 2 октомври 2013 г.