Liter Jack, F.o., FeeL и Maсурски с хип-хоп хитове до дупка – видео!

Докато преди три години ефирът ежедневно бълваше чалга премиери и веднъж на седмица-две – някакъв хип-хоп, към 2013 година ситуацията в България е обърната на 180 градуса. Десетки известни и още повече на брой некомерсиални изпълнители атакуват с бързи рими и стрелят с думи. Понятието „цензура“ е непознато. Текстовете на хип-хопа са още по-шокиращи и от чалгата, но звучат искрено, новаторски и актуално в повсеместната криза.

Три премиери на ръба между комерса и ъндърграунда се появиха само в един ден, 20 май. Общото между Liter Jack, F.o., FeeL и Maсурски е, че залагат на „зарибяващи“ бийтове, присъщи на „сладникавите БГ рапърчета“. Що се отнася до текстовете и посланията, обаче… проследете сами.

Започваме с Liter Jack feat F.o. – Пловдив и Бургас си стискат ръцете в хита „Пак пари“. Музиката е дело на SEFU / Centeo Productions, видео – Monopoly Studios.

Друг хит идва от Maсурски, който пък досега добиваше слава именно от съвместния проект с F.O. – Guess List. Сега, макар и сам, отново притежава необходимата „Енергия“! Музика, аранжимент, микс: Apo [Apo&Nevena;]; текст: Масурски [Silent City]; видео: Gold Grippin [Русен Минчев,Габриела Минева].

След „Едно момиче“ FeeL е готов с още едно ново самостоятелно видео. Лентата е към песента му „Ден, два“ и е заснета под режисурата на Оги Костовски.

Музиката е дело на FeeL и DJ Darkstep, а автор на текста е самият FeeL. Миксът и мастърингът са поверени на DJ Darkstep, а оператор е Симеон Кермекчиев. Участие в клипа вземат още и момичетата от балет NOVA.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 май 2013 г.