Лили Иванова отказва да пее песни заради пречупено сърце

Певицата обича да си чете в леглото, обградена е от детски рисунки

„Аз нищо не забравям. Помня като слон“, самоопредели се Лили Иванова в ефира на Лора Крумова „Тази неделя“. „Да, ужасна съм, но съм точна, искрена и честна“, описва се примата. „Обичам да съм сама. Само глупакът се чувства самотен“, смята изпълнителката.

Певицата сподели, че баща й в началото не искал тя да стане певица. Първият й хонорар бил едва 8 лева, с тях си купила бонбонки „Теменужки“. „Живеех на хотели и се хранех с аерошоколад и сладолед“, спомня си естрадната прима. На вратата в дома си тя е закачила цитат на Микеланджело: „Който се мисли за гений, неминуемо се превръща в такъв.” „Споделям тази мисъл, но не се отъждествявам с нея“, обяснява тя. Домът й е изпълнен и детските рисунки: „Детската душа е най-чиста. Подарени са ми от деца, с любов и най-добри пожелания.“ Лили смята душата си за чиста и неопетнена. Категорична е, че има чистота и достойнство, две неща, които „никой не може да отнеме”. Любимото и място се оказва леглото, в което най-обича да чете.

Отегчена от злословията по свой адрес, тя отговаря положително на въпроса дали е свикнала да й се качват на рамената: „Всеки ден някой се качва, за да изглежда по-висок. Аз трябва да съм перфектна на сцената. Другите неща са личният ми живот. Никой няма право с мръсна пръчка да бърка там.” За любовта е категорична: „Човек обича само веднъж в живота си, въпреки че се влюбва много пъти. Само една любов е най-силната. При мен също беше така. Това не ме натъжава. Би ме натъжило, ако не се беше случило“.

За забранените си песни казва, че трябва да се питат композиторите. „От една война няма печеливши“, отбелязва изпълнителката. Без съмнения отрича, че не би ги изпяла, ако сега и позволят, защото сърцето й е пречупено. „Има нещо, което няма да ми го позволи, нещо, което вече е счупено. Аз нямам счупени вази вкъщи. Всичко изхвърлям“, споделя Лили. „Бог е този, който съди, аз не мога да съдя никого“, вярва тя.

Инфо: Агенция Дартс нюз

Гледай видео запис от интервюто онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2012 г.