Лили Иванова окупира БГ радио, за да напълни Арена Армеец?

БГ РАДИО посвещава цял уикенд на Лили Иванова – все пак предстои концерт в огромната Арена Армеец!

Певица даде специално интервю за медията… от дома си

Само месец преди концерта на Лили Иванова в зала Арена Армеец, голямата българска поп певица гостува в ефира на БГ РАДИО със специално интервю и уикенд (20-21.10), посветен на музиката й.

Наско Стоянов – водещият на Любими песни за любими хора на БГ РАДИО, отиде лично в дома на примата, която разкри подробности за концерта си на 22 ноември в Арена Армеец и представи музикантите от Grand Li Orchestra.

В интервюто Лили Иванова издава детайли около новия си албум, който излиза в самия ден на концерта, както и за новото видео към Другото лято, което слушателите ще могат да гледат на сайта на БГ РАДИО още този уикенд. Песента е вече втора поредна седмица на първо място в класацията Нашите 20.

Цяла събота и неделя в ефира ще звучат песни на Лили Иванова, както и интервюта с нейни приятели, колеги и фенове. В специалното си интервю за БГ РАДИО Лили Иванова благодари на ефирното радио за популяризирането на новите й песни и заяви, че на 22 ноември най-щастлива ще я направят многото аплодисменти и пълна зала!

Бъдете на честотата на БГ РАДИО не само този уикенд, за да разберете как можете да спечелите билети за концерта и лична среща с Лили Иванова. 

На снимката: Лили Иванова седнала на стол „ала трон“ в собствения си дом

В същото време вестник „Всеки ден“ (VsekiDen.com) съобщава, че репертоара, който Иванова може да изпълни в Арена Армеец се топи с всеки изминал ден:

Лили Иванова остана без поредният си хит. Композиторът Найден Андреев неочаквано забрани на естрадната легенда да пее „Свири, щурче“ на юбилейния си концерт в зала „Арена Армеец“, научи „Всеки ден“.

Авторът на парчето се възмути от естрадната прима, която миналата година го придумала да направят заедно албум с общите си хитове, а след това по негово мнение започнала да се държи надменно. „Все едно, че моето творчество е нейно собствено“, бесен е Андреев. Освен от високомерието на Лили, той се ядоса и на факта, че певицата ще печели пари на негов гръб, без дори да го уведоми какво ще пее. „Свири, щурче“ засега ще продължава да се излъчва в ефира на радиостанции и телевизии, което ще носи приходи от авторски права на Найден Андреев. Но няма да се изпълнява по концертите, от които Лили взима хонорари.

Това е поредната капка в морето от хитове, които Лили Иванова вече няма да изпълнява заради безумната й война с композиторите. След този скандал феновете вече се питат какво точно ще слушат на 22 ноември, когато е насрочен концертът й в най-голямата зала в България, събираща 15 хиляди души.

Първата крачка към орязването на репертоара й беше направена от Митко Щерев, с когото естрадната прима работи още от началото на 70-те години на миналия век. Още преди 10 години той отсече, че неговите песни повече няма да се пеят от Лили – дължала му пари за авторски права. Публиката остана без „Осъдени души“ и още над 10 хита, но пък спечели зрелищни съдебни дела, в които композиторът се опита да докаже, че естрадната прима не знае нотите.

Бившият й партньор в творчеството и живота Асен Гаргов пък забрани изпълнението на повече от 20 парчета, сред които и „Детелини“. Тук обаче спорът не беше толкова за пари, колкото на лична основа. Двамата се разделиха още преди 20 години и оттогава не си обелват и думичка.

Поредният композитор, с когото Лили Иванова се скара, е Тончо Русев. За щастие на феновете засега той не е наложил вето върху песните си, сред които са емблематичните „Панаири“, „Ти сън ли си?“, „Не всичко е пари, приятелю“. Но пък отношенията между двамата се обтегнаха дотам, че примата бойкотира концерта за 80-та годишнина на композитора. Тончо е обиден на звездата, защото в биографичната си книга го нарекла „ченге“. Лили има забрана да пее и „Ветрове“ от композитора Герасим – отново заради пари.

Самата Лили се закани, че отсега нататък няма да се обръща назад и ще пее пред публика само новите си песни. Затова в рекламата на концерта в „Арена Армеец“ звучи най-новото й парче – „Те не си за мен“.

Коментари (0)

Публикувано в на 18 октомври 2012 г.