„Лига на познавачите“ – започва епична битка на наукита и паранормалното! с онлайн видео и снимки

„Лига на познавачите“ – започва епична битка на наукита и паранормалното!

Софи Маринова и Дачо – първа задача в новото риалити на Иван и Андрей – „Лига на познавачите”

На 15 ноември Иван и Андрей стартираха най-новия и единствен по рода си телевизионен проект – „Лига на познавачите”!

С този проект продуцентите и екипът им се надяват веднъж и завинаги да разберат дали тези „Феномени” притежават дарбата да виждат в бъдещето. Целта е да се създаде своеобразен сблъсък между консервативната наука и алтернативните окултни практики.

Ще разберем кое е по-важно – вярата в звездите или вярата в науката, и дали понякога те не вървят ръка за ръка. По-добре ли е, например, за инвестициите си да се обърнеш към ясновидец, отколкото към брокер? Ако медицината е безсилна, има ли смисъл да ходиш при знахар?

В рамките на „Шоуто на Иван и Андрей” през следващите 3 месеца ще станете свидетели на уникален експеримент, в който най-добрите екстрасенси, гадатели и парапсихолози в България ще премерят сили с най-авторитетните специалисти от всички области на живота в опит да прогнозират бъдещи събития от спорта, политиката, културата, обществения и светския живот.

Двамата продуценти и екипът им вярват, че с този експеримент веднъж и завинаги ще си дадем отговор на въпроса: „Шарлатани ли са така наречените феномени или наистина могат да виждат в бъдещето?”.

В пилотния брой на мистичното риалити беше представен „Националният отбор на Феномените”, който се състои от петима души.

Първият член на отбора на гадателите е нумероложката Цветанка Рангелова, която досега от студиото на вечерното шоу е предсказала вярно оставките на всички министри от кабинета Борисов. Тя се подчинява на вселенския закон, предопределен чрез цифри.

„Числата казват всичко!” – убедена е нумероложката.

За себе си г-жа Рангелова казва: „Аз съм добър прогностик! Вярвам в числата и силата на цифрите, вярвам в нумерологията, вярвам в Бог и в себе си!”.

За 54 години работа нумероложката няма оплаквания от хора относно познанията си да разкрива бъдещето чрез числата.

Цветанка Рангелова е имала и ясновидски способности, но ги загубва след срещата си със световен феномен, чието име не пожела да спомене. „Никой не може да ми отнеме цифрите!” – категорична е тя.

Вторият участник в „Лига на познавачите” е астрологът Люмиер, който е учител по астрология на повечето ясновидци у нас. Преди години в Париж се срещнал с графиня Игнатиева и тя го нарекла Люмиер, което означава „светлина”.

Занимава се с астрология повече от 40 години. Вярва, че нищо не се случва на Земята, без да е записано в небесата. Разчита на посланието на звездите. Според него всички ние изпълняваме космична програма.

„В древността всеки владетел си имал астролог…Бойко Борисов може да ми се обади!” – смее се Люмиер.

За Цветанка Рангелова каза, че не са конкуренти, тъй като са приятели от близо 30 години. Люмиер е предрекъл успеха на националния ни отбор по футбол на световното през 1994 година в САЩ.

„Всеки от нас слиза на земята с някакво послание, с някакъв код, но ако не работи, няма да постигне нищо, колкото и да са благосклонни звездите!” – категоричен е астрологът.

Люмиер също работи с цифри, само че при астрологията е важно и дали обектът е мъж или жена. „На много известни хора съм правил хороскопи и съм ги консултирал!” – добави той.

Третият участник в мистичното риалити е Людмила Захариева. Тя ни кара да си зададем въпроса какво може да накара една дипломирана актриса да избере картите Таро пред сцената. Людмила е от град Бургас.

„Картите Таро винаги казват истината!” – споделя тя.

Преди да се гледа на карти Таро, те минават през огън, за да работят. Също така се отварят с кратка молитва. Според гадателката всеки може да се научи да гледа на Таро, но както при астрологията трябва да има водач.

Людмила Захариева сподели, че има доверие на останалите участници в окултното състезание, които тя определя като „много надарени”.

„Искам да покажа, че картите Таро могат да конкурират науката и работят!” – заяви г-жа Захариева.

Четвъртият познавач се казва Илияна Чаушева – Гюкчен, и е от град Пещера. Дамата е от турски произход, но е приела християнството, може би, защото такава е нейната карма, в която твърди, че вярва.

Преди тя да се появи на белия свят всички деца на родителите й умирали още преди да се родят. Тогава по пълнолуние в купичка вода те сложили сапун и в него забили три игли, които нарекли на попа, на ходжата и на лекаря. Иглата, наречена на попа ръждясала и това бил знак, че той е този, който ще им помогне. И наистина попът побаял и Гюкчен оцеляла. Историята си тя научила, когато навършила 33 години и тогава приела християнската вяра.

„Простичките неща са много по-велики!” – насочва ни мъдро тя. „Избрах боба, защото в него има много енергия!” – обяснява лечителката.

Гюкчен е убедена, че чрез хвърлянето на боб продължава мисията на своя род. Тя признава, че има колеги, които гледат и на леща, но избрала боба, защото расте от земята и листата му се вият нагоре към космоса, от където получава информация.

Гадателката определя призванието си като вид нумерология, но разпределена с боба. „Мен никога, никой не ме е анатемосвал, защото правя всичко с чисто сърце!” – споделя тя.

За своите съотборници тя каза: „Не сме дошли да воюваме, а с общи усилия да помогнем на страната си!”. От ефира на „Шоуто на Иван и Андрей” Гюкчен поздрави всички турци с Байрама на 16 ноември.

Петият състезател в „Лига на познавачите” е 20-годишният Роберто Методиев.

Може би си мислите, че този занаят е само за хора, натрупали солиден житейски опит, и че младите нямат място сред тях, но Роберто ще докаже точно обратното.

Той твърди, че дарбата му да пише кодове на Атлантида е наследил от майка си. Също така трябва само да го заболи ръката или по-точно костта на ръката в областта на лакътя, за да разбере дали ще има земетресение. Роберто знае за хора, които усещат природните катаклизми по цялото си тяло, но сам казва за себе си, че може би още не е достигнал това ниво.

За съотборниците си Роберто казва: „Аз мога да науча много неща от тези хора, както и те от мен!”. „Важна е интуицията на човек, която страшно много хора имат, но не я развиват!” – заяви най-младият участник в „Лига на познавачите”.

Всяка седмица Иван и Андрей ще поставят на гадателите конкретна задача, а те ще имат на разположение 7 дни, за да намерят отговора.

Коя ще е поредната шумна оставка в държавата?

Ще бъде ли осъден Вальо Топлото?

Коя ще е следващата певица, осеменена от Коко Динев?

Какъв ще е резултатът от предстоящ футболен мач?

Ето такива прогнози ще правят гадателите. Всяка семица ще се търси и мнението на специалисти по дадената задача.

В пилотния брой на окултното риалити Иван и Андрей поставиха и първата задача на „Националния отбор на Феномените”, която бе „по-лесна за загрявка” по думите на продуцентите.

Задачата е свързана с една изключително известна скандална светска двойка – Софи Маринова и Дачо. Въпросът, на който трябва да се даде отговор, е: „Заедно ли са в момента Софи и Дачо?”.

Феномените ще трябва да дадат прогнозите си до този четвъртък, когато такива ще дадат и отбор специалисти. След като и двата отбора съобщят решенията си, в четвъртък ще разберем лично от Софи каква е истината, както и дали Софи ще дойде с Дачо или не!

РЕГЛАМЕНТ:

Ако и двата отбора познаят верния отговор, значи резултатът е равен и те получават по една точка. Ако единият отбор познае, а другият сбърка, позналият получава три точки.

В края на сезона отборът, събрал най-много точки ще стане победител. Ако това са ясновидците, за награда те ще станат щатни гадатели на „Шоуто на Иван и Андрей”. Ако пък спечели отборът на специалистите, те ще докажат предимствата на съвременната наука и ще затвърдят убеждението, че хвърлянето на боб и гледането на карти Таро са несериозни.

Всеки четвъртък ще се поставя нова задача на „Националния отбор на Феномените” и ще бъдат сблъсквани с техните противници от така наречената „традиционна наука”.

Следващият четвъртък ще става ясен верният отговор и Иван и Андрей ще поставят оценки. Първата седмица на експеримента ще бъде малко по-различна, тъй като до четвъртък всеки брой на предаването ще е повече или по-малко посветен на новия проект.

***

За да опознаят зрителите по-добре „Националния отбор на Феномените”, във вторник по-подробно ще бъдат представени нумероложката Цветанка Рангелова, лечителката Гюкчен и най-младият участник в „Лига на познавачите” – Роберто.

Те ще разкажат повече за своите методи на гадаене, а освен това ще чуем и истински истории лично от хора, на които те са помогнали.

В студиото заедно с Цветанка Рангелова ще бъде и Стамен Стаменов – председател на асоциация „Феномени”, Лили от „Биг Брадър 3” ще свидетелства за способностите на лечителката Гюкчен, а в подкрепа на Роберто ще дойде Биляна – момиче, на което е помогнал многократно.

В сряда ще гостуват гледачката на карти Таро – Людмила Захариева и астрологът Люмиер. Всеки от двамата ще влезе в студиото с близък човек, на който е предсказал съдбовни дела. Людмила ще бъде с певицата Катя Близнакова, а Люмиер с Емилия Сушкова – преподавател в датски колеж.

Шоуто на Иван и Андрей 15.11.10 Част 1 – 2

Шоуто на Иван и Андрей 15.11.10 Част 2 – 2

„Шоуто на Иван и Андрей” – всяка делнична вечер, от 22:00 часа по Нова телевизия !

Снимки: Явор Иванов 

Коментари (4)

Публикувано в на 16 ноември 2010 г.