Лидери и учени в борба срещу глобалното затопляне – събота по БНТ

Публицистичната рубрика на БНТ „В кадър” поставя на фокус проблема с глобалното затопляне

Публицистичната рубрика на БНТ „В кадър”, която вече има своето запазено място в програмата на телевизията – всяка събота от 19:25часа, на 26 септември ще постави на фокус проблема за глобалното затопляне.

Малцина знаят, че заплахата от глобалното затопляне чука на вратата и то по начин, който би могъл да застраши живота на всички ни.

Суша, глад, наводнения, изчезване на милиони животински видове в следствие на топенето на ледниците…

Екипът на документалния филм „Зелено бъдеще” посети различни щати в Америка, за да покаже на зрителите на БНТ какво прави човечеството за използването на все повече алтернативни източници на енергия от вятъра и слънцето.

За мерките, които световните учени взимат за преодоляване на негативните последици от глобалното затопляне, за това каква е политиката на американския президент Барак Обама и неговата администрация за поемане на лидерска роля по опазването на климата, ще ни разкажат тази събот а – 26 септември от 19:25 часа журналистът Ирина Цонева, режисьор-операторът Хрисимир Данев и монтажистът Силва Величкова, във филма от рубрика на БНТ „В кадър” – „Зелено бъдеще”.

Коментари (0)

Публикувано в на 25 септември 2009 г.