Лесна и здравословна закуска – научи се как с „Фиеста ТВ“!

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 22 до 28 август

Мистика и загадки в „Тероар”

Как Диоген в ІV в. пр. Хр. е живял в бъчва при положение, че първите бъчви са създадени чак през V в. сл. Хр.? Възможно ли е превъзходни вина да се правят на място без лозя? Могат ли едни скали да бъдат сини? В търсене на отговори на тези интригуващи загадки се впускат актьорът Валентин Ганев и „Тероар“, предаването на Фиеста ТВ за култура на виното.

Ще проследите как от гроздето се стига до вино, печелещо медали и призове на международни изложения: „Чрез  дегустация и пак дегустация, всекидневно – тежка, уморителна работа… мъка.“ Ще видите, че никак не е лесен пътят до тъй наречения „Уау” ефект, когато познавачи и любители пъхнат нос в чашата да останат зашеметени и опиянени още преди първата глътка.

Гледайте „Тероар“ по Фиеста ТВ в почивните дни от 16 ч.

Лято, барбекю и още нещо

„Лятно време животът е лесен“ се пее в една много популярна песен. А общото между любителите на „Симфония в синьо“ и онези, които не са чували Гершуин е в желанието лятото да прекарваме повече време на открито. И изтънченият естет, и боксьорът тежка категория не биха отказали вкусна мръвка, изпечена на открито.  А в „Барбекю на двора“ са си поставили за цел да ни разкрият необятните възможности на барбекюто.

Като същински Порги и Бес на скарата Кевин Уайт и Лорън Лий търпеливо пекат, мариноват и опушват, поправят скарата и режат салата. Тази седмица не пропускайте агнешките котлети – не се намират лесно, но си струват усилията по търсенето.

„Барбекю на двора“ е от 10.00, 15.00 и 20.00 ч.в делник, а в почивните дни от 11 и 18.00 ч.

Денят се познава по закуската

Всички сме чували, че закуската е най-важното ядене за деня, а също гръбнакът на здравословното хранене. Сигурно обаче сте се замисляли, че тестените изделия от магазина, някак не се вписват в понятието „здравословно“. Затова на помощ идват Джулия Чайлд и гостите й с изключително вкусни, хранителни и чудесни предложения за домашни печива. Чайлд и компания отчитат факта, че не разполагаме с безкрайно време за готвене, затова предложенията са практични: веднъж замесено тестото, може да трае няколко седмици в камера. Френските кроасани и американските бейгъли никога не са били толкова достъпни и постижими.  Изпечете си ги от вечерта и гледайте нещо да ви остане за сутринта.

„Пекарната на мисис Чайлд“ е отворена в делник от 12.30, 18.30 и 22.30 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 август 2011 г.