Лео от ТВ7 не папка дечица – той хапва с тях, здравословно!

Водещите от ТВ7 – Даниела Владимирова и Лео, учат деца как да се хранят здравословно

Водещата на новините на ТВ7 Даниела Владимирова и италианецът Лео, който всяка сутрин демонстрира кулинарни умения в шоуто „Какво ви забърка Лео” по ТВ7, бяха специални гости в тазгодишното издание на „Европейски ден на здравословното хранене и готвене с деца”. Двамата демонстрираха пред децата как да подберат здравословно и балансирано меню, в което основни съставки бяха зеленчуците и пилешкото месо.

„Това е една прекрасна възможност за съчетаване на полезното с приятното. Децата истински се забавляваха, докато приготвяха обяда, а в същото време научиха, че да се храниш здравословно не означава да се лишаваш от нещо, което ти е вкусно, а просто да внимаваш с количествата. За нас с Лео беше удоволствие да подкрепим каузата“, каза Даниела Владимирова, водеща на новините на ТВ7.

В инициативата участваха над 400 деца от столични общински, частни и специализирани училища. Събитието се организира за четвърти път и се реализира в рамките на Европейската година за борба с бедността и социалното изключване по инициатива на Представителството на Европейската комисия в България и ЕвроТок България (Европейското сдружение на професионалните готвачи).

Коментари (0)

Публикувано в на 22 октомври 2010 г.