Легендарните Cassius в ефира на „Алфа радио“ тази неделя

French connection по Алфа радио тази неделя

В поредното We Love Space @ Sundays парти ще слушаме френския тандем Cassius, Busy P & DJ Mehdi.

Който е бил на 20 г. през 90-те години на миналия век със сигурност помни френската вълна в поп музиката, част от която са Daft punk, Air и Dimitri from Paris.

В този списък се нареждат и Hubert ‘Boom Bass’ Blanc-Francard и Philippe ‘Zdar’ Cerboneschi, станали популярни тъкмо тогава като Cassius.

Събират се през 1998 г., когато издават и дебютния си сингъл “1Cassius 999”.

Парчето се класира в челните позиции на British Top 20 в края на 1998 г. и логично води до албум, излязъл на следващата година.

Комбинацията на джаз и хип-хопа на BoomBass и филтър-ейсид диското на Zdar се оказва доста успешна.

През 2002 г. излиза вторият им албум „Au Rêve“, в който звучат гласовете на Джоселин Браун, Стийв Едуардс и Гоустфейс Килла. От там е и емблематичното “The Sound of Violance”.

Третият албум на френския дует е от 2006 г., казва се “15 again” и по думите на авторите е вдъхновен от музиката, която са слушали, когато са били на 15 г.

Busi P е артистичното име на френския електро-хаус диджей и продуцент Pedro Winter. Той е менажирал Daft Punk и Cassius, а се е прочул с ремикса „What’s Your Name Again“.

DJ Mehdi, роден като Мехди Фаверис-Ессади, е френски хип-хоп и електро продуцент. Дискографията му е доста богата, той също е работил с Cassius, Daft punk и MC Solaar.

Какво ще забъркат четиримата французи на терасата в клуб Space ще разберем в неделя, 10 август, от 23.00 ч., на честотите на Алфа радио в София, Варна, Добрич, Шумен, Монтана и Габрово.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 август 2008 г.