Лазар от Music Idol пее нова песен на площада в неделя

Айдълът Лазар представя новата си песен So Far Away на концерт за Деня на Европа

Изпълнителят се цели в денс чартовете

Лазар Кисьов, добре познат на публиката с участието си в Music Idol и последвалите успешни самостоятелни проекти,  ще представи за първи път пред публика най-новото си парче So Far Away на 9 май, Денят на Европа. Той ще участва в грандиозния концерт пред храм-паметника „Александър Невски”, организиран от  Представителството на Европейската комисия в България (начало: 14 часа).

So Far Away носи клубно звучене с много актуални денс ритми и лятно настроение. Песента е на английски език и ще се бори за място в денс чартовете. Музиката и текстът към So Far Away са дело на самия Лазар, а аранжиментът – на един от най-талантливите млади композитори и аранжори в България – Светльо Къслев.

Темата на сингъла е за любовта и чувствата, които поражда раздялата с любимия човек.

Лазар споделя, че идеята за песента му хрумнала докато бил на участия в чужбина и не бил се прибирал в България няколко седмици. „So Far Away – или „Толкова далече”, е заглавието на песента – казва Лазар. – Дали съм я написал за някой, който много ми е липсвал по това време? Да, мисля, че точно така се получи. Изумително е как, когато си далеч от човека, който те вдъхновява, раздялата отключва творческия ти импулс.”

Лазар вече засне и клип към песента с екипа на режисьора Тенчо Янчев. „Още не искам да издавам подробности за видеото на So Far Away. Направихме нещо различно и съм много доволен от снимките. Ще го коментирам съвсем скоро, след като бъде завършен.”- обяснява Лазар.

Допълнителна информация:

Лазар Кисьов е роден в град Пловдив на 28 октомври 1984 г. Майка му – Ванилия Кисьова е оперна певица, хоров диригент, както и преподавателка в Национална Музикална Академия „П. Владигеров”.

Още от ранна възраст Лазар се занимава с музика и по-специално с пеене. След като завършва английската гиманизия „Уилям Шекспир“, той е приет в Консерваторията (София) със специалност „Поп и Джаз Пеене“ в класа на доц. Алис Боварян.

Представя България на много международни фестивали, като най-престижните са „Euro Pop Song Contest“ и „Soiree De La Chanson Francaise“. На първия фестивал той пее на една сцена със звезди като покойния Тоше Проевски, Желко Йоксимович (Lane Moe) и Мария Шеривович (победителката на Евровизия 2007). На този фестивал Лазар получава първа награда за музика за неговото авторско парче „Why“. На втория фестивал му се присъжда специалната на града

на публиката. Участва в концерти с Биг Бенда на БНР.

Освен с пеене Лазар се занимава и с композиране и писане на текстове. Неговият първи радио сингъл „Alea“ (музика и текст – Лазар, аранжимент – Алекс Нушев и Лазар) добива бързо популярност и се върти по радиа в Сърбия, Македония, Румъния и Украйна. Песента също така оглавява няколко интернет класации за денс музика.

Сингли:

1.Why

2.Alea

3.I’m Alive

4.You’re Not Alone

5.So Far Away

Коментари (0)

Публикувано в на 7 май 2010 г.