La Plebe – БНР „Христо Ботев“ излъчва див концерт от The Box!

„Аларма Пънк Джаз” ще предава пряко концерта на мексиканците La Plebe в София

9 юли, 20,00ч., The Box, бул. „Александър Стамболийски” 41, вход: 10 лв

Ново балканско турне на мексиканците La Plebe! Четвърто поред от юни 2006г. насам, когато Били Гулд от Faith No More доведе за пръв път в София все още непознатата у нас банда. Поводът за онзи пръв размазващ концерт, припомняме, беше рожденият ден на „Тангра Мега Рок”. А тази седмица – на 9 юни – шоуто отново ще има своите радио измерения: ще се излъчва пряко от програма „Христо Ботев” на БНР като част от серията „Аларма Пънк Джаз”.

Организацията е желязна – букинг агенцията „Живей по-квалитетно” на легендарния Владица Младеновски-Грга (координатор на цялото балканско турне), Re-Act – букинг и „Тангра Мега Рок” – традиционен медиен покровител и организатор на проявите на La Plebe на българска територия и „Аларма Пънк Джаз” на БНР – пряко предаване в ефир на вълните на програма „Христо Ботев” и настаняване на музикантите.

За „Аларма Пънк Джаз” този концерт е част от поредицата „Звуково изобразяване на града” – концерти, предавани на живо от знакови места за алтернативна култура в столицата и страната – обикновено в партньорство с други култови организации и фестивали, орящи на същата нива.

La Plebe са банда от Сан Франциско, наброяваща трима мексиканци, един аржентинец и един гринго – нещо като южняшки вариант на „Култур Шок” (с които са големи приятели). Музиката им се състои от ска, хардкор и мексикански фолклор, а влиянията в нея тръгват от Панчо Виля и стигат The Pogues, че и отвъд.

Самите музиканти признават, че последните години нямат достатъчно време да минават южната граница на Обединените Американски Щати, защото от балкански турнета не им оставало почти никакво време за мексикански. Доказателство за това е и татуировката на рамото на фронтмена им Адам Паганини – СПРАВЕДЛИВОСТ (изписано на български).

Шоуто започва в 20,30ч. с две подгряващи банди – С4 и Perfect Skies.

www.myspace.com/laplebe

www.laplebe.com

www.bnr.bg

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

www.radiotangra.com

www.myspace.com/clubthebox

Снимка: La Plebe отляво надясно – Лупе (бас/вокал), Паганини (вокал/китара), Алберто (тромпет), Марк Т (барабани) и Антонио (тромбон) – клекналият на преден план.

La Plebe – „Plebe por Vida“ Red Scare Records

Коментари (0)

Публикувано в на 5 юли 2010 г.