Кьосем внедрява Джанет – Великолепният век: Кьосем еп. 31 / 08.08.2017

Джанет посещава Бюлбюл, за да се сбогуват преди да бъде екзекутиран.

Сафие е отчаяна в тъмницата в Девичата кула. От прозореца на килията се вижда Босфора и в далечината част от столицата.

Кьосем пита султана кой ще стане Велик Везир. Предлага на Ахмет да избере Мурат паша.

Халиме е готова да придружи принца до мястото където ще бъде заточен.

Водят Бюлбюл при Султана. Ахмет го пита каква е границата, която е преминал. Султанът е поискал от Кьосем да вземе решение за съдбата на Бюлбюл. Тя го пощадява, защото е спасил живота не само на Кьосем, но и на господаря. Бюлбюл остава в двореца като редови ага и му се конфискува имуществото. Хандан пита Кьосем защо агата е жив.

Затварят принца в отделна стая, като Халиме му е дала опиум, за да заспи. Халиме обяснява на Мустафа, че повече няма да го вижда и няма да идва при него. Мустафа се противи, но Халиме си тръгва.

Хандан упреква сина си, че е простил на Бюлбюл. Валиде също предлага на Ахмет за Велик Везир Дервиш паша. Султанът отговаря, че на следващия ден ще реши кой да заеме важната длъжност.

Хаджи ага кара Бюлбюл да върши всичко сам като новопостъпил ага.

Кьосем е гневна на Валиде. Джанет й казва да се води по Валиде. Кьосем се скарва с доверената си калфа пред всички наложници в харема. Хаджи ага научава веднага какво се е случило.

Султанът благодари на Мехмет Гирай и го награждава.

Хаджи ага разказва на Хнадан за скандала в харема. Валиде се ядосва, но решава да привлече Джерен Калфа на своя страна и да я обърне срещу Кьосем.

Халиме моли Кьосем да говори с господаря, за да позволи да вижда сина си. Освен това предупреждава любимката да се пази от Хандан Султан, защото Валиде не е сама, а с Дервиш паша.

Зюлфикяр докладва на султана, че е изпълнил заповедта му, относно Сафие. Девриш се възползва и топи Мурат паша, защото на младини е бил в затвора за нерегламентирани печалби.

Хаджи ага вика Джамнет при Валиде.

Дервиш разговаря с Мехмет Гирай. Предупреждава престолонаследника на Крим, че много се е издигнал и така лесно ще постигне целите си. Мехмет Гирай му отговаря, че пашата има много тайни от падишаха, а една от тях е, че е убил баща му.

Хандан предлага на Джанет да стане главна ковчежничка. Калфата пита какво ще иска султанката в замяна. Хандан й казва да стои далеч от Кьосем, моли Джанет да си помисли.

Кьосем пита помощника как Сафие е приела наказанието си. Зюлфикяр отговаря, че султанката е била потисната и е помолиа господаря да напишат писма до дъщерите ѝ.

Хандан се оплаква на Дервиш от Кьосем. Той отговаря, че тя е любимка на господаря и трябва да елиминира постепенно с нея. Валиде се разпорежда пашата да приключи бързо с Рейхан ага и Мехмет Гирай.

Принц Мустафа отказва да се храни, защото иска да види майка си. Дилруба също не яде. Халиме си е поставила задача да разбере за отношенията на Хандан и Дервиш.

Прочетете цялото резюме в Tvnovellas.blogspot.bg

Гледай видео запис от сериала онлайн, тук или тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 8 август 2017 г.