Кьосем спасява принц Мустафа във Великолепният век Кьосем еп. 30 / 07.08.2017

Халиме вика при нея Кьосем, защото са отвели принц Мустафа.

Хандан се интересува кой се грижи за принц Осман. Хаджи ага ѝ съобщава, че Кьосем вече го е дала на дойката и детето е нахранено. Освен това се оплаква на Валиде, че Кьосем е разговаряла с Мурат паша.

Дервиш е станал от леглото. Казва на господаря, че вече е готов да участва в управлението на държавата.

Халиме казва, че е жертва на Сафие, която е отнела детето ѝ. Кьосем ѝ отговаря, че не ѝ вярва. Халиме моли любимката да помогне на детето ѝ. Дилруба също я моли. Кьосем отговаря, че момичето е предало брат си.

Султанът споделя с Дервиш, че враговете постоянно се възползват от милостта му и затова нападат него и семейството му.

Кьосем отива при принц Мустафа. Той ѝ казва, че е сърдит на всички, защото са го разделили от майка му. Кьосем му дава подаръците на другите двама принцове и го моли да ги пази.

Хандан се радва на внуците си в покоите на Кьосем. Валиде се интересува защо Кьосем е говорила с Мурат паша. Халиме заповядва да заведат принц Осман в покоите ѝ, защото тя трябва да се грижи за него.

Дервиш съобщава на Зюлфикяр присъдата, която е издал господарят за Сафие и Мустафа.

Султанът се разпорежда принц Осман да остне при Кьосем. Разказва на любимката си, че е очарован от това, което е видял предната нощ. Кьосем моли султана да бъде милостив към брат си. Ахмед я пита кое боли повече – болката за брата или за детето.

Кьосем посещава Сафие в килията й. Съобщава ѝ, че не се предава лесно. Двете са еднакви и затова не могат да са приятелки. Сафие се съгласява, че двете са в повече за този свят. Сафие няма какво да губи. Кьосем иска да получи пръстена на Хюрем.

Палачите отиват да вземат принц Мустафа. Халиме предчувства, че нещо става с детето ѝ. Става от леглото с надеждата, че ще може да отиде при него.

Палачите не откриват Мустафа в покоите му. Султанът е отчаян, очаквайки съобщението за изпълнение на присъдата. Палачите търсят навсякъде, но не откриват детето.

В тъмницата агите приготвят Сафие да си получи наказанието. Тя казва на Бюлбюл да не се бунтува, защото тя е доволна от живота си. Агата иска прошка от нея. Султанката му я дава.

Прочетете цялото резюме в Tvnovellas.blogspot.bg

Гледай видео запис от сериала онлайн, тук или тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 8 август 2017 г.