Квартет Орши Козма – топ джазмени от Унгария свирят в София

Sofia Live Club и Унгарският културен институт в България представят: Квартет Орши Козма

На 20.04.2010, от 21.00 часа, SOFIA LIVE CLUB и УНГАРСКИЯТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ  в България представят КВАРТЕТ ОРШИ КОЗМА – най-успешната джаз четворка в Унгария!

Вокалистката Орши Козма започва певческата си кариера в Cotton Club Singers и Jazz+Az. Наред с участията си в театъра, тя гостува и в албумите на Габор Прессер и 9:30 Collective. От две години се изявява като солов изпълнител и изнася концерти с квартета си, който имаме честта да посрещнем на 20.04.2010 година, именно на сцената на най-добрия джаз клуб на Балканите – SOFIA LIVE CLUB.

Другите членове на квартета, които ще се качат на столичната сцена са Габор Чеке –пиано, Виктор Харш – контрабас, Андраш Мохаи – ударни инструменти.

Голямата изненада на 2009 година беше новият самостоятелен джаз албум на КВАРТЕТ ОРШИ КОЗМА , „ HIDE AND SEEK”,  съдържащ 10 ексклузивни песни.

Певицата, започнала своята самостоятелна кариера през 2007 година, отново се ориентира към джаза, а сега вече и със собствен квартет. Ето какво споделя Орши: „Интересно, че след като миналата година започнах солова кариера и направих втория си поп албум, хората все още ме свързваха с джаза, а и започнах да получавам все повече покани за джазови концерти. Така почти от само себе си се сформира КВАРТЕТ ОРШИ КОЗМА. Издателят ми, ми даде възможност да направя първия си самостоятелен джазов албум. За мен това беше голямо предизвикателство, носталгия и щастие.”
Гръбнакът в албума са парчетата на Габор Чеке и Виктор Харш, но тук, макар и под друга форма, звучи и песента „ Две възможности” от албума й от 2007г. „ Истинската роля”. В албума звучат и два различни дуета: коледна песен с народната певица Аги Салоки и една с Вероника Харча.

Албумът „ HIDE AND SEEK “ е истинска музикална игра на криеница, който почитателите на джаза не могат да не притежават . Репертоарът им се допълва с нови песни и с любими и рядко слушани евъргрийни.

Всичко това ще можем да чуем само и единствено в SOFIA LIVE CLUB!
Най-добрата сцена, „приютила” неповторими таланти, отново отправя предизвикателство към своите почитатели и ги очаква на 20.04.2010 от 21.00 часа!

БИЛЕТИ: предварителна продажба 10 лева, на място в  деня на концерта – 12 лева

Виж Kozma Orsi – Igazi Szerep

Коментари (1)

Публикувано в на 16 април 2010 г.