Кулинарни познания и през новата седмица – очаквай по Фиеста ТВ с онлайн видео и снимки

Кулинарни познания и през новата седмица – очаквай по Фиеста ТВ

Акценти от програмата на „Фиеста ТВ” за седмицата 22 – 28 март 2010

Вкусно, бързо и забавно с „Великолепния китаец”

Заповядайте в кухнята на Минг Сай, където Изтокът среща Запада. Няма друго място, където културите така гладко да се смесват, проникват и претопяват, от кухнята на  Великолепния китаец. Той съчетава техники и продукти от азиатската кухня със западни традиции. Отишъл е и по-нататък, съчетавайки в личността си бързината и ефективността на китаец, оптимизма на американец и типично френски шик.

Един поглед е достатъчен, за да се убедите, че Минг Сай няма нищо общо с мита за китайската непроницаемост. Напротив, той винаги е в заразително добро настроение и прелива от дружелюбие.

Във всеки епизод Минг Сай създава един универсален продукт, бил той сос, марината или бульон и с него приготвя три-четири различни ястия. Направата му обикновено отнема само няколко минути, а може да се съхранява в хладилника със седмици и да се използва за приготвянето на най-различни ястия.

Готвенето на Минг Сай е едновременно вкусно и здравословно, но акцентът винаги е върху вкусно.
Бъдете с „Великолепния китаец” в почивните дни в 12, 18 или 21 часа по Фиеста ТВ.

Хванете се за зеленото – Тони Фиоре ще ви покаже как

В разгара на Великденските пости  Тони Фиоре ще ви отведе в „Царството на вегетарианците”. То не е аскетичен храм на строги хора, хранещи се с треви и семена, а уютно студио, в което Тони не се уморява да доказва, че здравословното може да бъде и вкусно, и апетитно. Тя съчетава елементи от различни национални кухни, като основният акцент е върху средиземноморската – една от доказано най-полезните диети в света.

Независимо дали постите или просто искате да разнообразите менюто си след тежките зимни месеци, има какво да научите от Тони Фиоре и „Царството на вегетарианците”. Пък и част от рецептите й можете да използвате като гарнитура към сочна вратна пържола или печен бут. Както и да ги приложите, успехът ви е гарантиран.

„Царството на вегетарианците” е от 12.30 и 18.30 през седмицата по Фиеста ТВ.

Яж умно и познавай храната си

Знаете ли, че човечеството изпива 400 милиарда чаши кафе годишно? Или, че Бах го е възпял с кантата? Че съвременният човек консумира десет пъти повече сол от необходимото? Или че докато нашите европейски предшественици са се хранели с ръце и са мажели пръсти в гъстите си бради, Конфуций е писал трактати за храната и изтънченото й поднасяне. Че пирът е възникнал като гаранция, че всеки участник ще стане от масата жив и здрав?

Какво ядем” е предаването, което ни кара да погледнем с нови очи на солта, кафето, хляба – продуктите, които до такава степен ни заобикалят, че дори не ги забелязваме. А също да научим нещо повече за начините на хранене и ритуалите, които ги съпътстват от векове. „Какво ядем” ни дава възможност да погледнем в перспектива и да разберем какво ни отличава от предците ни, а и колко малко всъщност сме се променили, опре ли до вкусна храна и вино, споделени с близки и обичани хора.

Както и да го погледнем, малко култура никога не вреди. Набавете си я с „Какво ядем” – кулинарната енциклопедия на Фиеста ТВ, всеки ден от седмицата от 11, 17 и 22.30 часа.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 март 2010 г.