Кулезич изгърмя от ТВ7, говори за есемеси от Бойко Борисов!

Слде като почти всяка седмица от ТВ7 се хвалеха с безупречен рейтинг благодарение на Люба Кулезич, в понеделник, 25 февруари 2013 г. разпространиха следното прес съобщение:

Ръководството на TV7 взе решение да не продължава договорните отношения на телевизията с водещата Люба Кулезич. Г-жа Кулезич отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика – показването на различните гледни точки. Г-жа Кулезич не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел. В последното издание на „Насреща Люба Кулезич” беше накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани и беше отразен само един политически тип позиция.

„Ръководството на телевизията се разграничава от това поведение и заявява отново своята позиция на пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите. Благодарим на Люба Кулезич за съвместната работа, в която имаше и много положителни моменти”, заяви изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков.

“Не аз бях човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с Бойко Борисов, не аз се радвах на есемесите му, нито пък съм получавала такива“, разказа Кулезич

В последното издание на „Насреща Люба Кулезич” водещата направи интервю с Цветан Цветанов от кабинета Борисов. Когато в предаването имаше преки включвания на организатори на граждански протест, тя коментира по техен адрес, че са „жалки“.

Потърсена за коментар, Люба Кулезич каза пред Mediapool, че престоят й в ТВ7 бил “непрекъснато отбраняване на свободата“ й. “Докато бях в телевизията, трябваше да се защитавам, в това число и в ефир, че съм в проправителствена и слагаческа телевизия. Трябваше да се разграничавам. Всеки гради собствената си свобода, доколкото тя е възможна. Бранех я със зъби и нокти“, заяви Кулезич.

“Не аз изневерих на стила си, някой друг беше“, допълни тя.

“Не аз преобърнах палачинката. Не мога да я обърна за два часа. Макар че правя много вкусни палачинки“, обясни още уволнената водеща политиката на медията.

На въпрос защо тогава винаги е демонстрирала доброто си отношение към министър-председателя в оставка Бойко Борисов. “Не аз бях човекът в телевизията, който поддържа близки отношения с Бойко Борисов, не аз се радвах на есемесите му, нито пък съм получавала такива“, разказа тя.

По думите на Кулезич, тя вече има няколко предложения за работа и със сигурност ще работи на “по-професионално място“. На въпрос дали става дума за медия, близка до Делян Пеевски, пред „Медияпул” тя отговори утвърдително, но обясни, че все още не е решила кое предложение ще приеме.

Коментари (1)

Публикувано в на 25 февруари 2013 г.