Кубрат Пулев печели „Мъж на годината“ от Дарик радио

Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013″! Професионалният боксьор триумфира и в класацията на Дарик радио, след като през отминалата година запази статута си на непобеден с 19 победи от 19 мача, съобщиха от медията.

Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтитенталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл, но и да спечели правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличко.

От трети опит родолюбецът Кубрат Пулев успя да стигне до първото място в реномираната класация на Дарик радио, след като през 2011-а остана на 4-то място, а през 2012-а също бе част от Топ 3. Пулев събра 63,4% вот за първата позиция.

Обявяването на Кубрат Пулев за №1 в конкурса „Мъж на годината 2013″ бе точно в 18.00 ч. в празничната програма по случай 21-ия рожден ден на Дарик радио. Кобрата се включи на живо от Германия, където продължава своята подготовка за предстоящите му мачове на професионалния ринг. Заради ангажираността му в чужбина, организаторите решиха да отложат официалната церемония по награждаване на „Мъж на годината 2013″ за по-късно.

На второ място в подреждането остана Григор Димитров. Първата ракета на България събра 24,8% от вота. Гласуването приключи на 10 януари – дни преди хасковлията да започне да пише славни страници в историята на българския тенис на Откритото първенство на Австралия.

Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски, бе първоначалният водач в гласуването, но на финала остана на трета позиция с 11,8% от гласовете.

Гласуването за „Мъж на годината 2013″ продължи от 18 декември 2013 г. до 10 януари 2014 г. на сайта manoftheyear.bg.

Инфо: VsekiDen.com

Коментари (0)

Публикувано в на 22 януари 2014 г.