Крум признава, че копира Енрике Иглесиас (и хич не му пука!)

„Исках да видя с нашите режисьори дали може по някакъв начин да пресъздадем от този хубав образ, който го има в световен мащаб и дали аз мога да го изиграя.“ – „Страхотна логика!“, би казал Ники Пънчев 🙂

„Руска рулетка“ ще има и английска версия, разкри Крум пред Signal.bg. Видеоклипът на новата версия ще е по-различен от този на българската, каза изпълнителят в „Открит микрофон“ и обясни: „Ще има клип и на английската версия, малко по-различен. Текстът го направихме след заснемането на клипа, т.е. синхрони няма на английски, но вътре има толкова много лудница като актьорска игра и декори… Клипът е в същото студио, по същия начин, но ще бъдат вкарани други кадри, това е режисьорска работа“.

Историята за това как тази мелодия попада при Крум е доста интересна и той я разказва пред Signal.bg.

„Самата песен „Руска рулетка“ не беше писана за мен от Калин /б.а. Калин Димитров/ . Общо взето тя сама си ме намери. Първоначално за един друг изпълнител, от друга музикална компания е била писана. Впоследствие нещо е станало. След това пък една друга много голяма звезда я е харесала и там нещо не се е получило. А през цялото време ние с Калинчо, като сме в колата, той ми я пуска като демо да му казвам дали ми харесва. Точно по моя вкус песен! Казвам: „Ако можех тази песен аз да я изпея, щеше да ми е голям кеф“. Минаха месеци докато това демо се прехвърли и най-накрая той казва: „Тази песен явно теб те искаше“ – разказва Крум в „Открит микрофон“.

„Руска рулетка“ е далеч от фолк стилистиката, а и като текст е в по-друга посока от това, което певецът напоследък предлагаше на публиката. „Исках текст, който да свързва любовта със секса, но по един различен начин от попфолк звученето в предишните ми текстове, т.е. не така дирекнто, а по-завоалирано, метафорично. Исках да е много по-клубно и да не е първично, а по-любовно“ – споределя Крум.

Изпълнителят, който спечели феновете на най-комерсиалния жанр, не крие своите пристрастия към поп музиката и затова отвреме навреме се връща към тази звучност. „Това съм аз като същност. Това, че съм мултифункционален, такъв трябва да е вскеки един артист в днешно време, когато нещата постоянно се променят“ – на мнение е музикантът.

Видеото на „Руска рулетка“ е доста коментирано в Мрежта. Мнозина упрекват Крум, че е плагиатствал клипа на Енрике Иглесиас към парчето „Dirty Dancer“. Нашият изпълнител изобщо не крие, че е силно повлиян от хита на световната звезда.

„Аз наистина съм изцяло себе си в тази песен. Видеото е изцяло по мой вкус – абсолютно имиджово и на европейско ниво. Да, то е и директно взаимствано от клип на Енрике Иглесиас. Повлиял съм се изцяло от „Dirty Dancer“ и от други, но този е най-популярният в момента. Исках да видя с нашите режисьори дали може по някакъв начин да пресъздадем от този хубав образ, който го има в световен мащаб и дали аз мога да го изиграя. Разбира се вкарали сме и наши неща. Въобще не се притеснявам, че сме гледали нещо, което е качествено, хубаво“ – обяснява Крум.

А ние оставаме в очакване на английската версия на „Руска рулетка“, която ще бъде с коренно различен текст, уверява ни певецът.

Инфо: Signal.bg

vs.

Вижте как Крум въобще не се притеснява, че е на ръба на плагиатството! Дотам стигнахме – да се хвалиш, че си изкопирал?!

Коментари (0)

Публикувано в на 8 август 2011 г.