Кривошиева: Данаилов се страхува, че губи обичта на хората!

Обширно интервю с Ирен Кривошиева и Владимир Данаилов, изгонени от къщата на VIP Brother

Ден след като излязоха от Къщата на „ВИП Брадър“ Ирен Кривошиева и Владимир Данаилов посрещат с усмивка и топло ръкостискане журналистите. Актрисата е елегантна както винаги, в модерно бежово сако, синът й – небрежен с панталон и блуза с къс ръкав, така както свикнахме да го виждаме. Той стои на пода със скръстени крака, тя е на дивана, а кучето Лиляна обикаля дружелюбно. Явно и животинката е свикнала да е медийна звезда, не се страхува от камери и диктофони. На финала Влади изпраща всички с топлото  „Обичам те!“.

– Защо си тръгнахте от Къщата?Имахте ли усещането, че вие ще напуснете?
– Ирен: Да, подготвяхме се. Знаехме, че е време за тръгване.
– Влади: Като си дал волята на Бог, нещата стават добре.
 -Ирен: Биг Брадър се опита да ни спре с много хубаво видео, много време ни даде, но ние  – не.
– Влади: Народът има нужда от нас.

– Защо дадохте медальон на Ники Мартинов?
– Ирен: Той му го даде, двамата се свързаха.
 Влади: Има абмиции, иска да е № 1  и само №1 едно получава медальона.

– Дали напускането ви е свързано с натиск,  заради историята около Стефан Данаилов. Имаше много полюсни мнения.
– Ирен: Сигурно, да. Но ние не сме отишли заради Стефан Данаилов, а заради себе си. Нямаме отношение към него.
– Влади: Ние не сме Стефан Данаилов.
– Ирен: Хората разбраха, че не сме ние тези, които говорят за Стефан, хората говорят за него. Аз влязох да намеря себе си, той да си покаже модела.

– Обвиняват ви, че си правите пиар на гърба на Стефан Данаилов? 
– Влади: Какъв е гърбът на Стефан, че е направил дете? Всички правят деца, лесно става.
– Ирен: Какво означава пиар, отиваме да бъдем себе си, ами ако не ни харесат. Значи си правим антипиар!
– Влади: Имам мисия към народа.

– Разкажи за нея? 
– Влади: Защо да я казвам, ако не са я видели сега, ще се покаже още по-добре. Истината трябва да е в обществото, а не скрита под него.

– Да играем с открити карти? 
– Ирен: Да не прекланяме глави пред авторитети и да не бъдем лъжци. Защото Стефан има любовта на хората, заради страха от неговата власт, 99%. Има любов в душата му, но той е и ключова фигура, видяхме дори и в Къщата как му се слагат. Видя се, че не ние говорехме за Стефан, а останалите от Къщата.
– Влади: После казват: „Що сте тук заради Стефан?“ Аз бих би питал: „А вие защо сте заради Стефан?“
– Ирен: Никога не сме казали: „Дай да си поговорим за Стефан“. А всички идват да ни питат за него. Аз никога не съм рекла: „Нали знаете, че това е синът на Стефан Данаилов.“ Но това ги водеше към нас, в нас те виждаха Стефан Данаилов. Накрая вече ни видяха като нас самите, а не като негово отражение.

– Имало ли е натиск от страна на Стефан, както се говори, че ви е спирал от изяви. 
– Ирен: Стефан ме спира, откакто съм тук. И доведеният му син (Росен Цанков – б.р.) също.
– Влади: Мен също ме спира. Славата и егоизмът са огромна пречка.

– Защо го прави?
– Ирен: Защо да се показвам, колкото пъти се покажа, толкова пъти се сещат за него. Ако съм в Америка или в къщи, няма да се сещат. Ако съм в сериен филм, всеки ден ще казват: „Ааа, ето това е тя. Ще почнат клюки.“
– Влади: Out of sight, out of mind. (Далеч от погледа, далеч от ума – б.р.)

– Но това не би ви спряло да работите.
– Ирен: Просто искам да кажа на Стефан и сина му, че един талантлив и способен човек не би го спряло нищо. Става по-силен, талантлив, истински.
– Влади: И по-опасен от тях. Сори, дяволче.
– Ирен: Но не може с такива средства, защото всичко, което сме изпитали към него, е любов.
– Влади: Той отговаря за неговата душа, пред Бог, защото накрая всеки умира сам и пред Бог.

 Казвала си как мечтаеш Стефан да хване Влади за ръката и да вървят заедно. Вярно ли е това?
– Ирен: Продължавам да мечтая за това. Неговата теория, която поддържа, е да си говорим, но скрито, да не се знае. Защо те интересуват хората?
– Влади: Хората ще те изядат и изплюят! И той сега го усеща.

– Човек може би трябва да понесе отговорността си, когато е създал дете.
– Влади: Защо може би? Как спиш иначе?
– Ирен: Не искам да кажа нищо лошо за този човек, той е изключителен и съм много щастлива, че имам дете от него. Само че докато продължава да е в слабостта,  ще страда.  И Владимир може да му помогне, и той може сам да си помогне, като преодолее страха си. Той се страхува от жена си, да не я нарани, а тя отдавна е прескочила границата на накърняването. Вината е начин на манипулация. За да се освободи той от вината, тя трябва да го освободи от нея, а тя му създава все повече вина, за да може да го държи.

– Трябва да си с много голямо сърце, за да простиш грешката на другия? 
– Ирен: Трябва много да обичаш другия, за да не му вменяваш вина. А тя не обича мъжа си, затова му вменява вина. Ако аз обичам мъжа си и съм живяла 40 г. с него, никога няма да направя живота му такъв ад.
– Влади: Само нашите неща са му останали, ако те се уточнят, той ще се освободи. Но някой го държи.
– Ирен: Толкова интервюта дава, плака по телевизията: „горката ми жена, толкова я обичам, как я нараних.“ Откъде идва това нещо? Аз ако съм, ще му кажа: „Каквото било-било, дай да я поканя тук, да се наядем, да се отпусне душата ти“.
– Влади: Още носим камъни и кръст, защо?

– Свикнахте ли със Съквартирантите?
– Ирен: Да, сега с Фънки ще правим такова разпиване!

– Той обаче не се чувства много добре в Къщата? 
– Ирен: Два пъти го номинирахме, защото иска да излезе, но нещо не се получават нещата. Вчера му казахме: „Много си добър, симпатичен и не могат да те номинират“. А той рече на Влади: „Ще направя като теб, да видя дали ще ме изгонят.“ И отиде да пръдне.
– Влади: Трябваше в началото да го направи, сега е късно. Вчера отива и ги плюе, те пак го обичат.

– Имахте ли конфликт с Патрашкова?
– Ирен: На Патрашкова й е платено да пише статии от Къщата и като е платена, не може да бъде себе си, има господар. Знаеш ли как спи – затворена!
– Влади: Има едно зло и в устата, и в мозъка, и като го даваш, правиш две. Затова не говори злото, не го пиши. Това се пише върху твоята душа. Казах й: „Моля ти се, Патрашкова спри, слагаш камъни върху душата си. Трябва да минеш през ад да ги изчистиш.“

– И с Ласкин имахте проблем? 
– Влади: Заставам пред Дявола. У него има много напрежение, напада, обижда жените. Като да риташ куче е. Огромна душа, подтисната в огромен затвор, гори през цялото време, не може да се отпусне.
– Ирен: Той си е създал си един образ и го подкрепя. Мисли, че ако се покаже като нежна душа, хората ще спрат да го смятат за пич. Но това не значи да си пич – да траскаш врати, да си груб.

– Патриархално ли е все още обществото ни, не вини бащата Стефан Данаилов, че не подкрепял сина си, а вини майката, че се е разприказвала. И ако някой като Иван Ласкин се държи грубо, казват – той е мъжкар! 
– Влади: Много лесно е да си силен по този слаб начин, отколкото да си слаб по силен начин, по-лесно е да атакуваш, отколкото да приемаш.
– Ирен: А и как ще ни подкрепят нас, като не са ни  виждали 22 г.? Този човек стои тук и копае от 20-годишен, работи вече 50 г., снима, беше министър. Кого да подкрепят, ние идваме вчера от Америка.
 – Влади: Истината трудно се подкрепя. Исус е казал, че ако говориш истината, ще те мразят, ще те сложат на кръст. Затова го очаквах.
 Ирен: Много се радвам на този Биг Брадър, защото нещата се обърнаха,  маските паднаха.
– Влади: Видя се, така трябва да е преди да дойде Големият съд.
 Ирен: За да може да предприеме толкова действия Стефан, явно у него и жена му се е появил страхът, че ще изгубят обичта на хората. Човек не трябва да цели обичта на всички, всеядно е. Не може да се харесаш на целия народ и непрекъснато да те харесват. Трябва да знаеш, че обичаш себе си. Трябва да се запиташ: „Абе как ме харесват цели 50 г., значи има нещо гнило в мен!“

– Вярно ли е, Ирен, че не са те пуснали на фестивал в Италия? 
– Ирен: Да, два пъти. Баба Митка Гръбчева ме пусна, но ме спряха, защото баща ми бил фашист, дядо ми кулак.

– Сега какви са плановете ви? 
– Ирен: Да снимам филми, да играя в театъра. Като ме поканят от „Сия“, видят колко съм талантлива, да отида да снимам. Сега е моментът.
– Влади: Беседи, интервюта, да излиза Думата. Идва големият момент и всички ще се хванат за главите.

– Какво е спасението за българите тогава?
– Влади: Спасението е в Библията. Имаме вече начин да формулираме всяка религия и наука в едно нещо, трябва да е навсякъде, пръскаме го навсякъде, имаме нова технология, имаме нов път да спасим хората. Българите трябва да решат ляво или дясно. Дойдох в това шоу да направя решението по-лесно, да се види, че има път и те да го изберат. Техен е изборът.
– Ирен: В това предаване получихме сериозен урок – журналистиката в България, както и в целия свят, е най-разпространеното зло. Като хванеш едно нещо, ти го завърташ, завърташ…Както и се показа при Патрашкова – не знаем какво правим, само въртим, за да получим нещо. Казва ми: Еди кой си дойде и ми каза, че книгата ти е лоша. Ти чете ли я: Не. Колко статии написа за нея: 5. Тя го разбра тогава и се разрева. 
– Влади
: Майка ми й каза: „Ако нямаш добро, не говори. Седни и го намери.“ Бог е направил всичко за добро. Смисълът на живота е добър, ако ние не го намерим, значи ние сме грешни, а не светът.

Интервю на Ваня Костова за информационна агенция Дартс нюз

Коментари (0)

Публикувано в на 10 октомври 2012 г.