Кристиян Костов от Евровизия с краден клип?

„Пари мач”: Българският клип за „Евровизия” е краден

липът на песента, която ще представи България в „Евровизия”, привлича вниманието на интернет потребителите заради смущаващата си прилика с клипа “Iron” на Woodkid, разкрива френското сп. „Пари мач” и добавя:

Влиянието на Woodkid надхвърля нашите граници. Изглежда, че френският певец е повлиял силно на режисьора на клипа на българския представител в „Евровизия”.

Някои кадри от видеото на романтичната песен “Beautiful Mess”, изпълнявана от Кристиян Костов, много приличат на клипа “Iron” на Woodkid, издаден през 2011 г. Тези прилики са забелязани и подиграни от “Котидиен” (предаване на френската телевизия ТМС – бел. е-весник), но също така от потребителите в Twitter.

Българският режисьор Люси Иларионов, който е създал видеото на песента за „Евровизия”, е заимствал много елементи от Woodkid: мрачна атмосфера, елегантен интериор, близък план на орел (бухал при френския изпълнител) и предмети, които се пръскат на парчета на земята, включително фенер, идентичен в двата клипа…

В “Beautiful Mess” ездач, чието лице е скрито от качулка, язди черен кон, конят е бял при Woodkid. Животното, хора със знамена и оръжия се втурват към дясната част на екрана, сякаш се изправят срещу невидим враг или бягат от него. Сцената е възпроизведена по идентичен начин от българите.

Снощи официално бе дадено началото на Евровизия 2017 в Киев. В церемонията по откриването се включиха представителите на всички 42 държави в тазгодишното издание на най-гледаното музикално събитие в Европа.

На снимката – вляво българският клип, вдясно френският

Инфо: e-vestnik.bg

Коментари (0)

Публикувано в на 9 май 2017 г.