Криско, Крисия и Михаела Филева победители в Награди БГ Радио 2015

Крисия обра овациите на публиката в Благоевград

Тони Димитрова – със статуетката „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение в Бургас

Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО за първа година се връчиха на две сцени едновременно в два любими български града и пред повече от 20 000 души публика!

На сцената в Благоевград, освен чаровният Рафи в чисто новото му амплоа на водещ, публиката видя и Б. Т. Р., Крисия, Жана Бергендорф, Рут, Pavell, Venci Venc‘, Моисей, Дивна, Графа, Теодосий Спасов, Георги Янев, Михаела Маринова от Х Фактор, Михаела Филева, проект Легендите – Константин Цеков, Йордан Караджов, Косьо Марков, Стенли, Любо и Димитър Кърнев и британската група – специален поздрав от радио ENERGY – East 17! Сред популярните личности – гости на церемонията бяха Георги Лозанов, министър Лиляна Павлова, Саня Армутлиева, кметът на Благоевград – Атанас Камбитов, актрисите Елена Петрова и Милица Гладнишка.

В Бургас Тони Димитрова и приятели – Стефан Диомов, Петте сезона, Искрен Пецов, група G.R.A.S., Росен Сеновски и Иван Ченов представиха най-големите си хитове на сцената в Летния театър.

Церемонията, която е традиционно най-очакваното събитие от артисти и публика, всяка година събира на една сцена най-ярките и любими изпълнители на България. През 2015 година връчването на златните статуетки на медията е безспорно най-мащабното музикално събитие за годината с изпълненията на Крисия на „Планетата на децата“ в компанията на 20 деца и 30 бели гълъба, магическата „Притури се планината“ на Теодосий Спасов и Георги Янев с народната певица Александра Борисова – Съни и международната колаборация на Мария Илиева с East 17.

А ето и кои са големите победители в Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2015, избрани чрез слушателски вот, които получиха своите призове от сцената в Благоевград:

БГ Текст 2015 – „И аз съм тук“ – Михаела Филева
• БГ Албум 2015 – “Защо” – Б.Т.Р.
• БГ Изпълнител 2015 – Криско
• БГ Изпълнителка 2015 – Михаела Филева
• БГ Дуо/Трио 2014 – Крисия, Хасан и Ибрахим
• БГ Дебют 2015 – Жана Бергендорф
• БГ Видеоклип 2015 – “Планетата на децата”, Крисия; реж. Мартин Макариев
• БГ Песен 2015 – “Видимо Доволни”, Мария Илиева и Криско
• БГ Група 2015 – Б.Т.Р.
• БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“ 2015 – Тони Димитрова

Тази година единствената статуетка, която се определя от eкипа на БГ РАДИО – наградата „Ана Мария Тонкова“ заБГ Вдъхновение – символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, бе връчена на Тони Димитрова.

В неделя празничните събития в югозападния град продължават на площад Георги Измирлиев с британската група East 17, които са в България по покана на радио ENERGY и община Благоевград. Концертът е с вход свободен и е по повод празника на града – 24 май.

Бъдете на честотите на БГ РАДИО, за да чуете най-интересните реплики и интервюта с победителите отГодишните Музикални Награди 2015 в Благоевград. А цялата церемония може да гледате по Нова Телевизия на 24 май от 22 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 24 май 2015 г.