„Криминале“ и „Мол Фландърс“ – неделно кино по „Нова“

Акценти във филмовата програма на Нова телевизия за събота и неделя, 13 и 14 август 2011

13 август, събота, 10.00 часа
Бетовен 4 (BEETHOVEN’S 4th)
2008 / САЩ
Режисьор: Дейвид Евънс
В ролите: Джъдж Рейнхолд, Джулия Суини, Джо Пихлър, Микаела Гало и др.
Жанр: Комедия

Всеобщият любимец санбернар се завръща в четвъртата част на тази класическа комедийна поредица. Този път палавото куче, което пие вода от тоалетната, случайно е разменено по време на разходка в парка с Микеланджело – едно послушно изложбено куче от имението „Седжуик”. Сем. Нютън не могат да повярват в преобразяването на „Бетовен”, докато истинският Бетовен за малко не срутва имението. Този кучешки живот…

14 август, неделя, 20.00 часа
Мол Фландърс (Moll Flanders)
1996 / САЩ
Режисьор: Пен Деншъм
В ролите: Робин Райт, Морган Фрийман, Стокард Чанинг, Бренда Фрикър, Джералдин Джеймс и др.
Жанр: Романтика

Осиротяла млада жена се бори да преодолее трудното си детство и по-късно – живота на проститутка, в тази драма, чието действие се развива в Лондон през 18 век. Дъщеря на крадла, младата Мол е предадена на грижите на женски манастир след екзекуцията на майка й. Действията на свещеник насилник в метоха я принуждават да избяга по опасните улици на Лондон. Последвалите злополучия я тласкат да стане проститутка. В публичния дом тя се запознава с Хибъл, който работи там като слуга, но проявява интерес към нея и й мисли доброто. С негова помощ тя възвръща вярата си в бъдещето и се влюбва в ексцентричен художник, с когото може би най-после ще намери любовта.

14 август, неделя, 22.40 часа
Криминале (Pulp Fiction)
1994 / САЩ
Режисьор: Пен Деншъм
В ролите: Самюъл Джаксън, Джон Траволта, Брус Уилис, Харви Кайтел, Тим Рот, Ума Търман, Кристофър Уокън, Ерик Столц и др.
Жанр: Криминален

Скандално насилствен, изкривяващ времето и играещ си с езика, „Криминале” се смята за най-въздействащият американски филм на 90-те години. Спечелилият „Оскар” сценарий на Тарантино и Роджър Ейвъри смесва три сюжетни линии, пресъздадени от Самюъл Джаксън и Джон Траволта в ролите на наемни убийци, които разсъждават философски върху френските наименования на американските бързи закуски; Брус Уилис в ролята на боксьор, сякаш изваден от долнопробен филм от 40-те години; и звезди като Харви Кайтел, Тим Рот, Кристофър Уокън, Ерик Столц и Ума Търман, чийто танц с Траволта се превръща в класика.

Коментари (0)

Публикувано в на 7 август 2011 г.