Край на такситата-менте? И по-скъпо парно в ефира на Радио К2!

Програма на Радио К2 за 11 юни, петък
Водещ Спасиана Кирилова
Радио К2 онлайн: http://radiok2.bg/radiok2.m3u ; архив от предаването: ftp://87.120.222.22

Въпрос към слушателите – Защо Европейската комисия се усъмни в подаваните данни за българската икономика?

7.00 Откриване, предстоящи събития

7.10 Програмата за деня

7.15 Преглед на печата

Има ли политически мотив зад обявената от тютюнопроизводители гладна стачка, ако не получат субсидия от 170 милиона лева? Кой извива ръцете на държавата и Европа?

7.30 Десислава Танева ГЕРБ председател на ПК по земеделие и зам.председател на ПК по европейските въпроси и контрол върху еврофондовете

Защо Европейската комисия се усъмни в подаваните данни за българската икономика? Предстои проверка на Евростат в България. Откъде идва разминаването в данните и цифрите – от държавната администрация, или от методите на националната статистика?

8.10 Корман Исмаилов, ДПС, член на парламентарните комисии по бюджет и финанси и по европейските въпроси

8.30 Менда Стоянова ГЕРБ, пхредседател на ПК по бюджет и финанси

9.10 Димчо Михалевски, БСП, член на парламентарните комисии по земезелие и европейските въпроси и контрол върху еврофондовете

9.30 Стефан Софиянски, председател на ССД

10.10 Любомир Дацов, заместник-председател на НДСВ, зам.министър на финансите в правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев (Първи в ефира на радио К2 прогнозирал проверката на Евростат)

В СТУДИО!

От  месец декември 2009 година фирма „Пътно поддържане – Кюстендил” –  ООД, гр. Кюстендил има да получава суми по фактури за извършена работа. От 5 месеца работниците не са получавали заплати. Ще се споразумеят ли с ръководството, или ще има стачка?

10.30 Яни Георгиев, областен координатор на КНСБ в Кюстендил

Политическите партии – с намалена с 15% държавна субсидия. Промените в Закона за политическите партии бяха приети на първо четене. Има ли основания за съмнения, че отново ще започнат да получават пари “под масата”?

11.10 Тодор Димитров, съпредседател на ПГ на ГЕРБ, зам.председател на ПК по правни въпроси и на временната комисия за подготовка на изборния кодекс

11.30 Венцислав Върбанов, независим депутат от ПП “Обединени земеделци” (и за националния събор, организиран от партията)

Край на такситата-менте? Законови промени ще регламентират въвеждане на таван на цените на таксиметровите услуги. Колко би трябвало тогава да плащаме за такси в София?

12.10 Румен Крумов председател на Националния съюз на превозвачите

12.20 Любомир Христов, зам.кмет на София по транспорта

А с тези цени накъде? Природният газ поскъпва с 24%? А тока и парното с колко този път? Изгубена кауза ли са заведените от потебители дела срещу енергийните монополисти? И КТ”подкрепа” реагира остро на предстоящото поскъпване.

12.30 Иван Иванов, зам.председател на ДСБ, депутат от СК и член на парламентарните комисии по икономика, енергетика и туризъм и по транспорта, съобщенията и информационните технологии

В СТУДИО!

13.10 Ивета Минкова, главен експерт на Федерацията на потребителите

13.30 Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ”Подкрепа”

В СТУДИО!

Комисията по култура, гражданско общество и медии отхвърли президентското вето, наложено заради СЕМ.Какво ще се случи в пленарната зала при новото обсъждане на Закона за изменение на Закона за радиото и телевизията, приет от Народното събрание на 19 май 2010 г., и върнат за ново обсъждане с Указ № 129 на Президента на Републиката по чл. 101 от Конституцията на Република България –

14.10 Даниела Петрова, ГЕРБ, председател на ресорната ПК

На 12 юни 2010 година, от 10.30 часа в местността Янини грамади над село Славовица, ще се проведе  Национален възпоменателен земеделски събор,  организиран от ПП „Обединени земеделци”.

14.30 Атанас Енгьозов, председател на Експертния съвет на ПП „Обединени земеделци“

В СТУДИО!

Комисията по култура, гражданско общество и медии отхвърли президентското вето, наложено заради СЕМ.И резервите на БСП към орязването на държавната субсидия за партиите.

15.10 Антон Кутев, депутат от «Коалиция за България» и член на Комисията по културата, гражданското общество и медиите, член на ИБ на БСП и секретар по медийната политика.

Тема в развитие: Резултатите от публичната дискусия „Динамика на конвенционалната престъпност в България 2009 – 2010 г.„ организирана от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и Центърът за изследване на демокрацията. Кой казва, че изводите са само PR за МВР?

15.30 Тихомир Безлов, Център за изследване на демокрацията

16.10 Анастас Анастасов ГЕРБ, председател на ПК комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и член на ПК по правни въпроси

ВМРО с идеи за преодоляване на демогравската криза в България, организира утре кръгла маса в Русе. Предварително за слушателите на радио К2

16.30 Костадин Костадинов, заместник-председател на ВМРО

В СТУДИО!

Политически обзор на деня

17.10 Александър Маринов за книгата си “Административния елит на ХХІ век”

17.30 Владимир Шопов – В СТУДИО!

18.10 Димитър Гронев, политически психолог – В СТУДИО!

18.30 Евгений Дайнов, политолог

19.10 Светослав Терзиев, журналист, в.”Сега”

19.30 Доц.д-р Антоний Гълъбов

Коментари (0)

Публикувано в на 10 юни 2010 г.