Красота и екзотична кулинария от Кения по 24 Kitchen!

24KITCHEN представя  непознатата африканска кухня   

„Кения: кулинарно приключение“ запознава с екзотичните вкусове на една очарователна и непозната кулинарна култура

От 24 май българските зрители ще могат да открият кенийската кухня и култура благодарение на Киран Джетва. Предаването ще се излъчва всеки петък от 14:25 часа по 24KITCHEN. Поредицата е снимана на фона на спиращи дъха пейзажи, а всеки епизод ще разказва откъде идва по един от необичайните продукти, от които страната изобилства – нилски костур от езеро Туркана, африкански див мед и диви птици, скариди суахили, боранско говеждо, ндоробско агнешко, палмово вино, раци от Северното крайбрежие.

Киран Джетва е един от най-уважаваните майстор-готвачи в Африка. Неговият поглед за кенийското и африканското кулинарно изкуство, както и познанията му за международните кухни, го правят най-добрия посланик на африканската храна. Киран е собственик на групата Seven Restaurants Ltd, състояща се от Seven Lounge & Grill и Seven Seafood & Grill в Найроби, където той самият е действащ майстор-готвач. Многогодишният му опит като готвач се дообогатява и от факта, че Киран е пътувал и работил на различни места по света като САЩ, Европа, Южна Африка и Австралия. Благодарение на международния си опит и обичта към традиционната кенийска кухня, Киран изгражда кулинарен стил, който той само описва като „афро-средиземноморско сливане“. Кенийският майстор-готвач споделя с наслада натрупания опит, защото има цел – да разпространи славата на кенийската кухня, от която ключови съставки са висококачествените морска храна, месо и зеленчуци, които са в основата на кулинарните му произведения.

„Кения: Кулинарно приключение“ се излъчва още в Холандия, Португалия, Турция, Финландия, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Босна и Херцеговина и Албания, Испания и Франция. Кулинарната поредица е с копродуцент FOX International Channels (FIC). Съвместното партньорство е част от подходът на FIC да разпространява и прави собствени висококачествени продукции за своите лайфстайл канали, стратегия, която също така се съсредоточава върху развитието на важен продуцентски център в Европа и Африка, който да обслужва произвеждането на подобни продукции. Следвайки тази стратегия, FIC ще разшири участието си в тази поредица и ще копродуцира втория й сезон заедно със Зуку (Zuku). Тази стъпка ще затвърди ангажимента на FIC да представя на своите зрители по целия свят интересни алтернативни кулинарни традиции и пленяващи култури.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 май 2013 г.