Красимир Аврамов е пристрастен към „Евровизия“ – пише книга и иска пак!

Певецът пише книга за мафиотските тайни в поп музиката, ама бърза бавно

Красимир Аврамов говори пред Анастасия Бакалска, агенция КРОСС

Разбрахме, че Ви предстои турне в Москва. Кога стартира то?
Турнето започва през януари. След две седмици пътувам за Москва за подписване на договорите. Там ще направим поредица от концерти. Залата се пази в тайна, тя е една от най-големите зали в Москва. Имаме два концерта в Москва и един в Санкт Петербург.

Кой друг ще участва в турнето?
Пътувам заедно с група „Спринт“. С мен ще бъдат още част от балет „Дива“ и танцьори от САЩ. Мисля, че шоуто ще бъде доста грандиозно. Също така ще има видеостени, на които ще се прожектират филми.

От къде дойде идеята за турнето?
Бях поканен от една руска агенция, чието име не искам да споменавам. В момента в Европа е много популярен такъв стил „поп-опера“. Опитвам се във всяка една песен да създавам шоу и разказ от различни танцьори и мимове, които ще играят на фона на видеофилмите. Русия винаги е била отворена за български изпълнители и най-вече за нещо различно и уникално.

Пишете книга за Евровизия. Кога ще излезе тя на пазара?
Надявам се да излезе за Коледа, но малко се съмнявам. Книгата ще има доста висок тираж. Заедно с издателската къща искаме книгата да излезе за Коледа на българския пазар, но всичко зависи от мен – как ще се справя, просто нямам време да седна да пиша по-дълго.

Какво се разказва в книгата?
Разказва се за всичките игри зад кулисите. Разказва се за случки от живота ми в САЩ, свързани с мафията в поп-индустрията в Щатите. Надявам се, че много неща ще бъдат разкрити. Книгата няма да е биография, тя ще бъде роман, базиран на автобиографични данни. Ще има много неща, за които хората ще останат учудени – за цялата игра и целия екшън, който се развива зад всичко това, което се нарича Евровизия.

Мислите ли да участвате в следващото издание на Евровизия?
Аз пиша песен. Ако тя се приеме, разбира се не е необходимо аз да я пея, с удоволствие бих желал да бъда отново на Евровизия. Всеки един изпълнител, бил там, става част от семейството на Евровизия и като си бил там вече знаеш какво точно трябва да се случи. Евровизия е един геополитически конкурс, но няма нищо лошо в това България да участва, независимо дали печелим или не. Трябва да се чува името на България и да се говори за страната ни. Трябва да сме уникални относно музиката, която правим – да бъде различна, да бъде нестандартна, да не влизаме в соцформа на изпълнение. Трябва да има нещо, с което да изненадаш публиката, а не просто една песен да бъде изпята от – до и това е.

Песента, която пишете, на Евровизия ли е посветена?
Да, специално се подготвя за Евровизия, в стандарта на този форум. В момента сме в преговори за вида на аранжимента.

Как се казва песента?
За момента няма заглавие.

Води ли се политика в Евровизия /България/?
За съжаление много неща не са ясни в структурата на Евровизия, особено в Националната телевизия. Един такъв форум трябва да се погледне не като състезание по бокс или кану-каяк, а да се погледне на него като форум на изкуството, форум, където България представя своята песен с отношение и любов към изпълнителя. Трябва да умеем да се радваме, независимо кой изпращаме, да се радваме, че въобще участваме в Евровизия. Всеки един изпълнител от всяка една държава е вече победител. Ние единствено можем да се радваме да участваме – да се чува за нас, да се говори с добро за нас. Мисля, че много неща трябва да се променят относно този конкурс и най-вече да се започне от хората, които го правят. Според мен, много по-сърдечни и истински хора трябва да правят този конкурс, а не интриганти.

Кого визирате?
Очаквайте книгата.

Какво очаквате от хората, които Ви критикуваха?
Тези, които критикуват всички и всеки, аз нищо не очаквам от тях. Аз си върша моята работа. Аз не се съобразявам с някой, на който му преча. Аз просто работя, не се шляя и не чакам да чуя някой какво ще каже за мен – това ни най- малко ме интересува.

Очаквате ли по-голяма подкрепа на следващото издание?
На този етап не знам дали ще имам подкрепа от няколко души, защото те са почти едни и същи хора вътре. Надявам се Евровизия да бъде правена от други хора и по друг начин да бъде разигравана цялостната концепция на този форум.

Какво е нивото на популярната музика днес?
Има попадения, има добри певци, но поп песента в България все още куца. Смятам, че нивото на поп музиката трябва да бъде комбинация от поп, леко етно, стил ала Шакира. Вече ми писна да слушам песни, които са преведени от Гърция, от Сърбия и не смятам, че това е България. Знам, че тези песни се харесват на маса, но имам чувството, че облика на поп музиката започва да се обезличава и да изчезва. Аз търся нещо много по-различно и много по-екстравагантно и ексцентрично, което да се котира. Чалгаджийките добре се справят относно визия, докато в поп музиката гледат малко по-занемарено на това нещо. Там смятат, че като има гърло и изпееш една песен, това е най-важното – нищо подобно, една песен е цялостна концепция – как ще я изпееш, каква песен ще бъде, как ще изглеждаш.

Коментари (2)

Публикувано в на 1 октомври 2010 г.