Красавици борят насилието в Missis Universe Club

Постоянен почетен председател е Мисис Вселена 2007 Елеонора Манчева

18-те участнички в конкурса Мисис Вселена 2009 учередиха свой клуб. Това стана два дни преди големия финал на международния конкурс в Латвийската столица Рига.

Клубът ще носи името Missis Universe Club и в него ще имат право да се включат дами, които са използвали правото си да участват във финалите на надпреварата. В момента в него вече влизат победителкие от 18 държави от четири континента, които са представени на международния финал.

Основното мото, което обединява участничките в новосъздаденият Missis Universe Club, ще бъде “No to violence” (Не на насилието) – решиха те още при неговото учередяване. Това стана след като няколко участнички разкзаха за свои обществени инициативи и кампании в родните си страни.

Българската представителка Ани Иванова разказа за едноименната кампания на организацията на „Мисис България“, която цели да даде подкрепа на жертви на насилие да направят първата крачка, а именно да започнат да говорят за проблема си.

Тя сподели също и опита си от различни сродни инициативи, в които участва във Франция и Монако. Марика Дедерте, Мисис Вселена 2008, която е домакин на тазгодишния конкурс, разказа за кампания с мото „Знаеш ли къде е твоето дете?“.

След като представителките от Русия и Белгия споделиха своя опит се оказа, че проблемът с разрастващото се насилие във всичките му форми притеснява еднакво хората навсякъде по света.

Затова целта на новоучередения Missis Universe Club ще бъде именно тази – да обедини усилията им за намаляване на насилието, изразена с мотото No tu Violence, да организират съвместни акции едновременно в различни държави, както и да популяризират взаимно дейността и опита си.

Основен координатор на дейността на Missis Universe Club ще бъде неговият председател.

Председателството на клуба ще бъде на ротационен принцип. Председател ще бъде избраната Мисис Вселена за съответната година.

Две постоянни места на почетни председатели бяха гласувани също. Те са за носителката на титлата Мисис Вселена 2007 Елеонора Манчева (на снимката) и за Мисис Вселена 2008 Марика Дедерте. Двете ще осигурят приемствеността в председателството и активното развитие на клуба.

Кой ще бъде председател на Missis Universe Club през следващата година ще стане ясно на 9 август, когато в Рига ще се състои големият финал на конкурса Missis Universe 2009.

Коментари (1)

Публикувано в на 7 август 2009 г.