Кошмари в кухнята – ресторант Кафана Русе 28.03.2017 с. 4 еп. 5

Балканска война в Малката Виена в един от най-вълнуващите епизоди на „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев вика на помощ водещия на сръбските „Кошмари в кухнята“ – Саша Мишич

В най-драматичния епизод на новия сезон на „Кошмари в кухнята“ шеф Манчев се озовава в разгара на истинска балканска война за бъдещето на единствения сръбски ресторант в гр. Русе. Положението в предаването ще бъде изпълнено с хаос, крясъци и сръбска музика, а кошмарите ще са по-дълбоки от водите на Дунава.

Следвайки течението на живота и на реката, Зоран Здравкович от сръбския Лесковац се озовава в Малката Виена преди 10 години. Със себе си той носи тайната на автентичната сръбска скара, майсторлъка на занаята и старите рецепти на майка си.

Преди да намери пристан в Русе обикаля цяла България, работейки и в София, и на морето. Душата му е в занаята и не може да си намери място, ако не прави това, което обича.

Преди точно 1 година заедно със съдружник, който осигурява основната инвестиция, отварят ресторант „Кафана – Сръбски гурмани“ с 200 места. Интериорът е по сръбски тертип – просторно, чисто и красиво, но по българския вкус прилича повече на поддържана столова. Клиенти липсват, персоналът не е обучен, а работата не върви.

Задачата на шеф Манчев този път ще надмине обичайните проблеми, с които се сблъсква, защото кошмарите тук са не толкова в кухнята, колкото между собствениците и има реална опасност да потопят ресторанта в крайдунавския град.

Шеф Манчев се вижда принуден да изпрати зов за помощ на колегата си от сръбските „Кошмари в кухнята“ – шеф Саша Мишич. Двамата ще запретнат ръкави и ще успеят да накарат Зоран за първи път от дни не само да стъпи в кухнята, но и да започне да готви, както само той умее. От екрана се носи силно ухание на пълнен костур с лимон и розмарин, на свежо агнешко, на плескавици и ущипци, леят се мъжки сълзи и тъжна балканска музика.

Ще има ли сръбската драма холивудски финал, или ще завърши като класическа балканска история, не пропускайте да видите в едно от най-вълнуващите издания на „Кошмари в кухнята“, 28 март, точно в 21.00 часа само по NOVA.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук, тук

Коментари (0)

Публикувано в на 29 март 2017 г.