Кошмари в кухнята 28.05.2015 + видео – комплекс „Джоя“ (последен епизод)

Война между свекърва и снаха е последният кошмар на шеф Манчев за този сезон

Бизнес хотел с градинка и кокошки и ресторант тип „Кухнята на баба“ докарват кошмарно главоболие на кулинарния спец
Бермудски триъгълник снаха-свекърва-зет поглъща ресторант „Джоя“ в последния епизод на втория сезон на „Кошмари в кухнята“. Картината, която се разкрива към комплекс „Джоя“, пълни душата със семейна идилия. Китен комплекс с прекрасна градинка и щъкащи кокошки обещава уют и отмора. „Джоя“ се намира само на 6 км от центъра на Варна в курортната местност „Зеленика“. Хармонията обаче приключва тук.

Редките посетители са главно хора в командировка, които само нощуват в хотела и още по-рядко си поръчват в ресторанта. „Джоя“ не е и бизнес хотел, защото повече прилича на семейна кооперация  със селски двор. Същевременно хотелът е семеен, само защото е семейна собственост. В него няма нищо специално за семейства с деца, а ресторантът страда от липса на клиенти.

В комплекса работят 70-годишната Нели и съпругът й Вичо, който наближава 80-те. Работливото семейство има син Валентин, бивш професионален играч на „Черно море“ и представител на златното поколение футболисти. Спортистът е успял да завърти главата на знатна дама от варненската буржоазия – Елена. Точно тук хармонията приключва, защото и най-черните вицове за свекърва и снаха са бледо намигване за ситуацията в „Джоя“.

Претенциозната Елена е убедена, че затъването на комплекса и ресторанта се дължат на присъствието на родителите на Вальо. Тя се обръща за помощ към „Кошмари в кухнята“, обяснявайки, че никой не се вслушва в съветите й. Дамата е секретарка в голям варненски завод, но преди години е работила като рецепционистка в „Златни пясъци“, което й дава самочувствието, че е навътре в бранша.

„Кошмари в кухнята“ попадат в междупоколенчески кошмар, типичен за Балканските ширини. Възрастните цял живот се трудят, за да подсигурят младите, а те им отвръщат с претенции и липса на отношение. Освен меню тип сбирщайн и липса на каквато й да е концепция за бизнеса, Манчев попада в още по-объркани семейни отношения.

Елена проявява статуса си с множество претенции. Вальо е на ръба на депресията, изправен между дълга към родителите и обтегнатите им отношения със съпругата му. Молбата за помощ към шеф Манчев идва именно от нея. Снахата обвинява свекървата, че в двора на хотела има градина и кокошки, а Нели се сърди, че само тя работи, а младите се мотаят. Свекървата смята кухнята на ресторанта за своята кухня – там тя готви за дядото и когато има повече поръчки „помага“ на готвачката. Салонът на ресторанта пък е холът на дядото и бабата.

Освен със сложните отношения шеф Манчев ще трябва да се справи и с бавната, скъпа и посредствена кухня, която би трябвало да е сърцето на комплекса. Дали ще съумее да стопли сърцата на старите, като убеди младите, че единственият шанс да успеят е да работят заедно и като истинско семейство. Ще успее ли Манчев да укроти опърничавите дами и да ги накара да осъзнаят, че помагайки всъщност пречат и че спасяването на механата е отговорност на младото семейство, гледайте в последния епизод на „Кошмари в кухнята” в четвъртък вечер по Нова от 21.00 часа.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 27 май 2015 г.