Кошмари в кухнята 09.04.2015 + видео – шеф Манчев отчаян от ресторант Луксор?

Море от любов и океан от кошмари в бургаския „Луксор“ заляха шеф Манчев

Дали кулинарният рицар ще успее да спаси Хубавата Елена или за първи път ще се откаже от битката, вижте в четвъртък по Нова ТВ

Италианският ресторант „Луксор“ в Бургас е най-лъскавият и скъп ресторант, където шеф Манчев е призован на помощ. Заведението е собственост на Живко – бизнесмен с дългогодишен опит в ресторантьорския бизнес и Елена – бивш преподавател по мениджмънт в руски университет. Преди година стрелите на Аполон улучват сърцето на Живко и само 5 дни след първата им среща, той й предлага брак. Оттогава Елена държи в ръцете си не само живковото сърце, но и италианския „Луксор“.

Хубавата Елена постепенно потапя баровския ресторант с жилаво телешко, кисели салати и претенции, претопляни на два стари котлона. Красавицата няма представа за грозната страна на практиката, изискваща тежък труд, лидерски умения и познаване на бизнеса отвътре. Ресторантът е на една седмица разстояние от фалита. Бургазлии са спрели да го посещават, защото въпреки бляскавата обстановка, високите цени се разминават, като бивши любовници, с вкуса на ястията.

Най-кошмарното е, че хубавата Елена, наглеждаща белия салон, не вижда проблемите в черната кухня, а Живко никога не е влизал в нея.

Тя е в заведението по цял ден, но стои предимно в офиса си или наблюдава работата в салона. Проблемите обаче се крият в кухнята, където цял океан от кошмари е пропълзял от света на сънищата и залива полупразния хладилник и двата стари котлона. Според готвачите, пицарите и сервитьорите условията на работа са потресаващи. Оборудването в кухнята е под всякаква критика  – имат само един работещ фритюрник, скарата им е развалена, нямат фурна, нямат конвектомат, половината микровълнови са изгорели, котлоните са стари и не са стабилни, а хладилниците са почти празни.

Заради тежкия характер на Елена и липсата й на практически опит, има голямо текучество на хора, които се сменят всяка седмица. Според нея няма нормални и работещи служители, всички крадат, лъжат и това е единствената причина да сменя екипа непрекъснато. Живко минава през ресторанта само да хапне или да се срещне с някой бизнес партньор и дори не му хрумва, че може да трябва да помогне ресторантът да живне.

Какво ще се случи, когато Манчев изправи Живко и Елена очи в очи с реалните проблеми? Вижте как ще реагира университетската преподавателка по мениджмънт, когато разбере, че не може да управлява персонала си и какво ще направи отраканият бизнесмен, когато осъзнае състоянието на заведението, в което непрестанно налива пари.

Какво решение ще вземе шеф Манчев, разбирайки, че Елена и Живко не спазват съветите и обещанията му? Дали кулинарният рицар ще остане или за първи път ще свали благородните доспехи и ще хвърли меча, оставяйки Хубавата Елена и замиращия бизнес на Живко, гледайте този четвъртък, 9 април от 21 часа по Нова ТВ.

Видео анонс –

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук

Коментари (0)

Публикувано в на 8 април 2015 г.