Коритаров трябва да ходи с шапка с перо, ако слуша Евгения Живкова

Евгения Живкова: Цецка Цачева все още не се е осмелила да се облече в мои дрехи

„Беше изключително потискащо за дядо ми да не може да излиза 7 години”, разказа внучката на Живков по ТВ+

В един изключително откровен и интересен разговор между Георги Коритаров и Евгения Живкова, дизайнерката сподели пред зрителите на „Свободна зона” по ТВ+ мнението си по политически теми и мода, където й е стихията.

Внучката на Тодор Живков бе за малко в политиката като народен представител на „Коалиция за България” в 39-то и 40-то Народно събрание. Непосредствено преди предстоящия конгрес на БСП в събота, водещият на „Свободна зона” потърси мнението на Живкова по отношение на това какво се случва в момента с левицата и трябва ли лидерът на социалистите Сергей Станишев да бъде сменен.

„В „Коалиция за България” са обезверени и им липсва мотивация”, заяви дизайнерката. Тя допълни, че левицата, като политически модел, не е изчерпана, но е нужно да се търсят нови лица, нови идеи.

„Не съм убедена, че трябва да се смени лидерът. Вътрешните проблеми изморяват както хората в левицата, така и самия лидер”, коментира Живкова, като поясни, че в политическата си кариера винаги се е стремяла да спазва неутралитет и да бъде в добри отношения с всички „течения” вляво.

Евгения Живкова, естествено, не говори единствено за политика. Тя разказа за новите си проекти и идеи. Пред зрителите на ТВ+ тя сподели, че в сферата на модата се чувства в стихията си, чувста се добре, защото модата я вдъхновява. Водещият Георги Коритаров провокира дизайнерката да му измисли на момента някакво уникално облекло. След не дълъг размисъл Живкова отговори на провокацията, казвайки, че шапка с перо би отивала на водещия на „Свободна зона”.

„Не ми се е пречело, когато започнах. Фамилията ми помогна в началото да привлека интереса на медиите към себе си. Ако нямах дарба, обаче, те можеха да ме съсипят” разкри подробности от професионалното си израстване Живкова.

Покрай добре познатата на много българи фамилия, модният експерт разказа за спомените, свързани с дядо й. По думите й той не очаквал толкова бурен и необуздан преход между една политическа система към друга.

Близо 7 години Живков бил държан под домашен арест, като непрекъснато бил посещаван от всякакви гости. Според внучка му това било изключително потискащо за него и поради тази причина цялото му семейство се стремяло да удовлетворява желанието му  да се среща с хора, колкото и неприятно понякога да било това.

В момента Евгения Живкова се е отдала почти изцяло на модата. В ефира на ТВ+ тя сподели, че кризата е ударила и нейния бранш, но това било неизбежно при сегашната ситуация.

Сред българските дами в политиката нейни клиентки са Корнелия Нинова, бившият социален министър Емилия Масларова и Мая Манолова.

„Цецка Цачева още не се е осмелила да се облече в мои дрехи”, каза към края на разговора си в Георги Коритаров в „Свободна зонаЖивкова.

Коментари (0)

Публикувано в на 17 октомври 2010 г.