Коренна промяна в Радио София, стартира нощен блок

  От 4 ноември Радио „София” на БНР стартира новата си програмна схема

„Амбицията ми е да превърнем Радио София в третата национална програма на обществената медия. Ще пускаме повече музика, отколкото са магистралите у нас. Музиката има все по-голяма роля в новата програмна схема. Бих искал в ефира да звучи повече хитова музика. Освен авторските музикални предавания, сме заложили и музикални пояси, които нарекохме „Радиокафе… с музика“  от 10 до 11 ч. и „Музикален коктейл“  от 22 часа“, обясни Митко Димитров (на снимката), директор на Радио София.

По думите му сутрешният блок „София днес“ в понеделник и вторник ще си позволи да звучи „на два гласа”. Лили Големинова и Христо Топузов ще се постараят с много настроение, високо темпо и свежа информация да  разказват за всичко, което слушателите  биха искали да научат в началото на деня:  за трафика, за полезното и любопитното, за значимото и за онова, за което ще говори София през деня – това е територията на „София днес“ всеки делничен ден от 07:15 ч. сутринта.

         „Ритъмът на столицата“ е новото обедно предаване, което ще звучи между 11 и 14 часа. Водеща ще бъде Мариана Гомилева. Тя ще  разказва за  малките столични истории по обедно време, като сред различните рубрики има отделено време за представяне на интересни професии и атрактивни туристически дестинации.

Друг нов, много важен акцент в програмата е съботното предаване „Сподели София“. То имаше своето празнично пилотно издание на 17 септември – Деня на София, а сега става част от програмната схема на Радио София.  В „Сподели София“ Добрина Добрева ще проследява всичко свързано с кандидатурата на града за културна столица на Европа през 2019.

В 19 ч. през делничните дни Радио София ще бъде овкусено с младежкото предаване „Джинджифил”, което  е една свежа и модерна радиоподправка, предназначена за младата аудитория. Менюто ще се поднася от Юлия Владимирова.

В „Трафик София”, след новините в 17 ч., слушателите ще научават всичко за всеки километър от Е 79 до Калотина.

С дебюта си Деница Иванова ще даде старта на шестчасовия нощен блок „Звездопад”, който ще се излъчва всяка нощ в ефира на Радио София.

###
С настоящите промени Радио София, известно още като държавното радио с рекордно нисък рейтинг, не решава основните си проблеми. Ефирното излъчване в София е с качествен, но нисък и ненаситен звук (94,5 FM). Онлайн излъчването пък е с най-лошите параметри в страната, на адрес http://streaming.bnr.bg/RadioSofia. Каквито и промени да правят от екипа на радиото, то все още не може да достигне безпроблемно до потенциални слушатели. Фактът го обрича на шокиращо ниска слушаемост. За същото говори и Фейсбук страницата на радиото – https://www.facebook.com/RadioSofiaBNR . Фейсбук страница на медия, звучаща в милионен град и с… 244 почитатели. С чии пари се издържа това „удоволствие“ всички знаем. За сравнение Радио Fresh! има 145 000 почитатели във Фейсбук и се издържа с частни средства. А в кое радио се трудят повече хора? Въпросът е реторичен.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 ноември 2013 г.